Journalist Michiel Bicker Caarten naar Omroep WNL

maandag 5 juli 2010

Michiel Bicker Caarten gaat werken voor de nieuwe publieke omroep WNL. Bicker Caarten is mede-oprichter van BNR Nieuwsradio, het station dat hij in 1998 tot 2006 opbouwde als directeur en hoofdredacteur. Voordien werkte hij in London, New York en Amsterdam als verslaggever en presentator voor NRC Handelsblad, New York Daily News, RTL Nieuws en CNBC.

In 1999 won hij de AEX Persprijs voor de serie 'De Beslissers'. In 2005 won BNR Nieuwsradio onder zijn leiding de Zilveren Reissmicrofoon, uitgereikt door de Stichting Nipkow.


Van 2007 tot voorjaar 2010 was Bicker Caarten mede-oprichter en directeur van reclamebureau Bennink Bicker Caarten. Bicker Caarten studeerde in 1980 af als Mr. in de Rechten in Leiden. Wat daarna begon als een kort bezoek van twee weken aan New York werd uiteindelijk een verblijf van vijf jaar, waarin hij zijn eerste journalistieke daden pleegde.

Hij werkte overdag als assistent van correspondent Bernard Hammelburg (NOS, NCRV, Parool, AD), en studeerde ’s avonds bij New York University.

Via die opleiding, MA Journalism, kreeg hij een stage bij de New York Daily News, op dat moment de grootste krant van de VS met een oplage van 1 miljoen doordeweek en 1,5 miljoen voor de zondageditie. Hij kreeg daar na zijn stage een baan aangeboden en werkte 2,5 jaar op de Business redactie.

In zijn vrije tijd schreef hij stukken voor NRC Handelsblad. Die krant werd in 1986 zijn volgende werkgever, met standplaats Rotterdam. Eind 1988 keerde hij terug naar New York, als freelance correspondent voor de NRC en iets later ook voor RTL Nieuws.

In 1991 verhuisde hij opnieuw naar Nederland, waar hij achtereenvolgens chef redactie, verslaggever en presentator was voor RTL Nieuws. In 1995 werd hij presentator van CNBC Europe, de financiële nieuwszender, standplaats Londen. In 1998 verhuisde Michiel Bicker Caarten weer naar Nederland, waar hij in september Business Nieuws 1395AM (nu BNR Nieuwsradio) hielp oprichten. In 2008 publiceerde hij Knerpend Grind (Uitgeverij Balans), over de eerste vijf jaar van BNR Nieuwsradio.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers