'Kerst met de Zandtovenaar' komt naar Roermond

woensdag 10 december 2014

Donderdagavond 11 december 2014 vindt het televisie-evenement 'Kerst met de Zandtovenaar' plaats met als middelpunt zandtovenaar Gert van der Vijver.

Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt op eigentijdse wijze met indrukwekkende zandtekeningen tot leven gebracht in een muzikaal familie-evenement op de Markt in Roermond. Jonge talenten en gerenommeerde artiesten zingen bekende kerstliedjes die perfect passen in dit eeuwenoude verhaal. De omroepen KRO en RKK zenden dit evenement tijdens de kerstdagen uit op NPO Zapp en NPO 1.


'Een geweldig sfeervol programma, dat past bij de Bisschopsstad Roermond', zegt wethouder Angely Waajen (evenementenbeleid). 'De Zandtovenaar opent het evenement 'Winterbreak Roermond', waarmee we een maand lang inwoners en bezoekers trakteren op een bijzondere, moderne winterbeleving. Ik ben verheugd dat wij de Zandtovenaar mogen ontvangen en de betoverende binnenstad van Roermond met heel Nederland kunnen delen.'

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO: 'In onze KRO-programma's brengen we mensen bij elkaar. Kerst met de Zandtovenaar is een bijzonder evenement waarbij we dat heel letterlijk doen, op de historische markt van Roermond. De katholieke traditie is een beeldtraditie, vandaar dat we hebben gekozen voor deze bijzondere kunstvorm: schilderen met zand. KRO en RKK brengen samen het eeuwenoude kerstverhaal in moderne vorm waardoor iedereen
betoverd zal worden.'

Derde editie van grootste familie-evenement rond Kerstmis
'Kerst met de Zandtovenaar' in Roermond is een vervolg op twee eerder edities die werden gehouden in Alkmaar (2013) en Gouda (2012). Deze edities waren zeer succesvol. Kerst met de Zandtovenaar was de afgelopen twee jaar het grootste familie-evenement rond Kerstmis. Daarnaast stemden ruim 1,3 miljoen kijkers af op de uitzendingen op Zapp en NPO 1.

Gert van der Vijver is Nederlands 'beroemdste zandkunstenaar'. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat het verhaal over de geboorte van Jezus. Van der Vijver is vooral bekend van programma's als 'Verhalen met de Zandtovenaar' en 'Sprookjes van Klaas Vaak'. Ook schitterde hij in 'Dichtbij' - de videoclip van Marco Borsato en verzorgde hij de slotact in Borsato's stadionconcerten.

De omroepen KRO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap en het bisdom Roermond slaan de handen ineen voor een bijzonder kerstevenement voor de hele familie met het kerstverhaal zoals je het nog nooit gezien hebt. In samenwerking met de gemeente Roermond is dit bijzondere evenement een prachtige kans om kinderen, ouders en grootouders de betekenis van Kerst anno 2014 te laten zien. Voor het kerstverhaal in de uitzending wordt gebruikt gemaakt van de  Bijbel in Gewone Taal. Deze vertaling verschijnt  op 1 oktober. De Bijbel in Gewone Taal is vertaling van de Bijbel in taal die we allemaal dagelijks gebruiken, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap. Met projecten zoals 'Kerst met de Zandtovenaar' wil het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij brengen in binnen-en buitenland.

'Kerst met de Zandtovenaar' wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO en RKK.

DOSSIER: Televisie tijdens de feestdagen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers