Kijk op 30 mei naar 'Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam'

vrijdag 29 mei 2020

Midden in onze hoofdstad staat Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons.

In verband met het coronavirus is het paleis momenteel gesloten voor bezoekers. Gelukkig kan MAX tóch al het moois met iedereen delen. Jan Slagter neemt de kijker, onder begeleiding van de conservator, mee door het paleis.


Na twee succesvolle bezoeken aan Keukenhof, staat er ditmaal een bezichtiging van Koninklijk Paleis Amsterdam op de planning. Een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd. Samen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon. Ondersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten.

Jan Slagter: 'Het maken van uitstapjes is door de coronamaatregelen nog lastig en veelal onmogelijk. Ik ben daarom heel blij dat we in navolging van Keukenhof, nu óók naar Koninklijk Paleis Amsterdam mogen. Iedereen kent de buitenkant van het imposante gebouw op de Dam en nu mogen we exclusief binnen opnames komen maken. Dat is uniek!'

'Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam', zaterdag 30 mei om 19.05 uur op NPO 1
.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers