Kijkcijfers: 'digitale MTV-kanalen halen 4,3 miljoen kijkers'

donderdag 28 januari 2010

Het bereik van de digitale zenders van MTV Networks groeit naar 4,3 miljoen kijkers. Dit blijkt uit de resultaten van week 49 tot en met 53 in 2009 van de pilot Stichting Kijkonderzoek Digitaal (SKO digitaal), de meting van het bereik voor digitale televisiezenders.

MTV Networks heeft in deze 5 weken 4.285.000 Nederlanders bereikt met haar digitale zenders TMF Pure, TMF Dance, TMF NL, MTV Brand New, Nick Toons, Nick Jr, Nick Hits, VH1, VH1 Classic en Comedy Central Family. De digitale zenders van MTV Networks laten een groei zien in bereik in vergelijking met de vorige periode, week 45 t/m 48. Toen was het gemiddelde bereik per week 1.461.000. En in de laatste 5 weken van 2009 werden gemiddeld 1.803.000 kijkers per week bereikt. Dat is een toename van 23%.
 
In de kidsdoelgroep genereren de digitale zenders van MTV Networks het hoogste bereik van alle digitale zendergroepen. Van de kids van 3-12 jaar heeft 44,0% van de doelgroep naar de zenders van MTV Networks gekeken. Dit zijn 871.000 kinderen tussen de 3–12 jaar. Van alle digitale kanalen is Nick Jr veruit de best bekeken zender in deze doelgroep. Met een bereik van 30,2% laat het de concurrerende kids zenders ver achter zich. Daarnaast doen ook de zenders Nick Toons en Nick Hits het goed bij de 3-12 jarigen.
 
Ook in het jongeren segment, de doelgroep 3-34 jaar, doet MTV Networks het erg goed. 2,3 miljoen jongeren van 3-34 jaar hebben naar de zenders gekeken, wat neerkomt op 36,2% van de doelgroep. In het volwassen segment is MTV Networks sterk aanwezig met onder andere VH1, VH1 Classic en Comedy Central Family. In totaal werden bijna 2,1 miljoen mensen in de doelgroep 20-49 jaar bereikt, wat uitkomt op ongeveer 31,1% van de doelgroep.
 
Edwin Teerink (Head of Distribution & Affilliate Sales) is zeer verheugd met de prestaties van de digitale zenders: 'Door de aanhoudende groei van het aantal digitale tv aansluitingen, stijgt ook het bereik van onze digitale zenders en blijkt dat deze een waardevolle aanvulling zijn op het traditionele aanbod'.
 
De in dit bericht gepubliceerde resultaten kunnen niet vergeleken worden met de op dit moment op de SKO-website beschikbare rapportages over bestaande kanalen.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers