Kinderen leven drie dagen als volwassenen in 'Home Alone'

donderdag 31 januari 2019

Online pizza's bestellen. Of juist zelf koken. Een wasje draaien. Bepalen hoe laat je naar bed gaat. Alledaagse dingen die kinderen meestal niet zelf mogen doen, omdat ze er in de ogen van hun ouders nog 'veel te jong' voor zijn.

De meeste kids vinden dat maar stom. Zij vinden hun ouders betuttelend: ze kunnen alles prima zélf. Maar is dat ook zo? In elke aflevering van het nieuwe SBS6-programma 'Home Alone' dagen we vijf eigengereide kids - tussen de 8 en 12 jaar - uit om drie dagen lang zelfstandig te leven en voor zichzelf te zorgen. Om papa of mama roepen heeft geen zin… die zijn er niet. Zelf doen, betekent echt ALLES zelf doen. Kunnen ze zichzelf redden? Of loopt de boel in de soep?


In elke aflevering van 'Home Alone' wonen vijf kinderen een lang weekend met elkaar onder één dak, waar ze leven als volwassenen. Van de wc schoonmaken tot boodschappen doen: ze moeten het allemaal zelf fiksen. Tijdens het weekend krijgen ze bovendien een aantal 'speciale' uitdagingen en onverwachte situaties voor hun kiezen, waarmee ze kunnen bewijzen dat ze betrouwbaar en verantwoordelijk zijn. Laten ze een vreemde naar binnen? Houden ze het hoofd koel als het doucheputje verstopt zit? Of komen de kids tot het inzicht dat het misschien toch wel handig is dat er zoiets als 'ouders' bestaat?

In een compleet ingericht huis leven de kinderen volledig zelfstandig. Misschien blijkt wel dat sommige kids veel zelfredzamer zijn dan hun ouders dachten! Ouders van kinderen die interesse hebben om mee te doen kunnen zich vanaf nu aanmelden via sbs6.nl/homealone.

'Home Alone' is een Frans format van WeMake / Med&Co. Het wordt geproduceerd door Talpa Producties.

'Home Alone', najaar 2019, wekelijks bij SBS6.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers