Weervrouw vanaf deze week te zien bij RTL 4

dinsdag 11 juni 2019
Foto: RTL Weer - © RTL 2019

Vanaf donderdag 13 juni is Marjon de Hond, één van de bekendste weervrouwen van Nederland, terug van weggeweest op nationale televisie.

In de uitzending van 'EditieNL' om 18.15 uur presenteert ze haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar. Daarmee is De Hond één van de nieuwe aanwinsten in het team van weerpresentatoren van RTL.

Plaknacht
Marjon de Hond (47) was van 1999 tot 2010 één van de vaste presentatoren van de weerberichten in het 'NOS Journaal'. Ze haalde in 2005 zelfs de 'nieuwe woordenlijst' van de Van Dale met de door haar bedachte term 'plaknacht' voor een warme, zwoele zomernacht. Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer. Vanaf donderdag 13 juni keert Marjon terug op landelijke televisie en is zij te zien als één van de gezichten van het RTL Weer.

Voor Marjon kwam de kans bij RTL Weer en Buienradar op een perfect moment: 'Ik vind het super om in zo'n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.'

Nieuw talent
Met de komst van Marjon de Hond is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team versterking van nieuw talent. RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Meteoroloog Martijn Dorrestein maakt de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.

Over RTL Weer en Buienradar
RTL Weer en Buienradar vormen samen het grootste weerplatform van Nederland met gemiddeld ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers per dag op de website en apps én dagelijks ruim 1,5 miljoen kijkers naar het RTL Weer. Buienradar ontving van vakblad Emerce de prijs voor ‘Beste Website van het Jaar 2018’. De site was al twaalf keer eerder winnaar in de categorie ‘Weer en Verkeer’, maar sleepte nu ook de eindzege in de wacht.

Persbericht RTL Nederland
http://www.rtl4.nl
Meer artikels over RTL 4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers