Millennials roepen generatie ter verantwoording in 'En bedankt, babyboomers' bij RTL Z

dinsdag 6 september 2016

Zijn de babyboomers met hun falende beleid de oorzaak van de grote uitdagingen van deze tijd? In het programma 'En bedankt, babyboomers', vanaf 7 september bij RTL Z, staat deze vraag centraal.

Babyboomers hebben het beter dan ooit, terwijl de jongvolwassen millennials worstelen om een baan te krijgen, een huis te kopen en de EU bij elkaar te houden. Daarnaast krijgen zij de komende jaren grote migratie- en klimaatvraagstukken op hun bord en is het nog maar de vraag of er straks nog pensioenen bestaan. Generatiegenoot Frederieke Hegger gaat in deze vierdelige interviewreeks in gesprek met experts, bestuurders en opiniemakers en roept ze indien mogelijk ter verantwoording. Met gasten van beide generaties probeert zij het spanningsveld tussen millennials en babyboomers te verklaren. Zo geven onder anderen Jan Marijnissen, Zihni Ozdil, Jort Kelder en Henk Krol hun visie op de generatiekloof. Hoe heeft het volgens hen zover kunnen komen? En: hoe komen we er weer uit?


Elke aflevering wordt ingeleid door een brief van Frederieke Hegger aan de babyboomers, met daarin een vraag die in de uitzending centraal staat. Die vraag hoopt zij gedurende de uitzending beantwoord te krijgen. De afsluiting van de brief schrijft Frederieke daarna, aan het einde van de uitzending.

De elf gasten zijn: Jan Marijnissen, Paul Scheffer, Jort Kelder, Marjan Minnesma, Zihni Ozdil, Robin Fransman, Henk Krol, Mathijs Bouman, Anna Dijkman, Hadjar Benmiloud en Cemil Yilmaz.

'En bedankt, babyboomers!', vanaf 7 september iedere woensdag om 21.30 uur bij RTL Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers