Najaar NET5: eigen product en buitenlands werk

donderdag 10 juli 2008

Ook NET 5 presenteerde vandaag zijn najaarsprogrammatie. We mogen opnieuw weer heel wat eigen product verwachten en het betere buitenlandse werk. TV-Visie brengt je een overzicht.

<


STRONG>Eigen product

Het Blok

Het NET5 product bij uitstek is 'Het Blok'. De verbouwingsstrijd wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Elk jaar zitten er nieuwe onderdelen in de show, en dit jaar is dat het splitsen van het pand in vier appartementen. In het verleden was dit altijd al gedaan als de bewoners erin kwamen, maar dit jaar moeten de bewoners dat zelf doen. Dat betekend extra werk binnen een zelfde tijdsperiode als de vorige series van 'Het Blok'. Er doen alleen maar stellen mee, een wissel na de expirimenten met de maatjes, de exen en de bepaalde doelgroepen. Op 27 augustus trapt het programma af met een dubbele aflevering.

Alleen Nog Een Man

Vrouwen die alles voor elkaar hebben, maar toch niet gelukkig zijn. Ze missen een man in hun leven en NET5 wil die leemte opvullen. Een zomer lang hebben deze vrouwen op alle mogelijke manieren gedate en of daar een man uit voort is gekomen is vanaf woensdag 3 september om 20.30 uur te zien.

De Co-assistent

Deze serie bleek een schot in de roos in de doelgroep van NET5, de vrouwen 20-34. Daarom besloot de zender om de afleveringen op te rekken naar 50 minuten. Hierdoor is meer ruimte om de personages uit te werken en meer verhaal in te bouwen. Te zien vanaf maandag 1 september om 21.30 uur.

Grenzeloos Verliefd

In seizoen 1 van deze serie lieten een aantal Nederlanders huis en haard achter zich, om zich te kunnen verenigen met hun geliefde in het buitenland. Nu gaat NET5 kijken hoe het ervoor staat en of ze gelukkig zijn geworden in het buitenland. Overwint liefde echt alles? Het is vanaf 27 augustus om 22.30 uur te zien op NET5.

Return To Sender

'Return to Sender' is dit najaar nieuw bij NET 5. Het is het televisieprogramma naar de gelijknamige stichting van Katja Schuurman, die op eigen wijze een bijdrage wil leveren aan het bestrijden van de wereldarmoede. Dit gebeurt door lokale producten uit de armste landen ter wereld te verkopen in Nederland en de winst terug te laten vloeien naar ontwikkelingsprojecten in de regio van herkomst: Return to Sender. Zowel Katja als Art Rooijakkers reizen deze zomer af naar plaatsen waar 'Return to Sender'-producten gemaakt worden. Vanaf woensdag 8 oktober om 22.30 uur zijn hun reisverslagen te zien bij NET5.

S1ngle

In 'S1ngle' wordt een beeld geschetst van de gemiddelde single jonge vrouw in de NET5 doelgroep. Alleengaande vrouwen, zoals ze zichzelf noemen, praten over mannen, uitgaan, werk en priveleven. 'Sex & The City' op zijn hollands, met rollen voor Katja Schuurman, Bracha van Doesburg en Eva van der Gucht. Vanaf 14 oktober op NET5.

Smaken Verschillen

Een programma dat sterk lijkt op 'Wie Is De Chef' van RTL4, maar dan met een ander wedstrijd element. Alle deelnemers zijn amateurkoks, en ieder geeft een etentje voor allemaal. Wie komt als beste uit de bus en waarom? Vermakelijke televisie, dat heeft 'Wie Is De Chef?' immers al bewezen. Iedere werkdag om 20.00 uur op de buis.

Buitenlands product

Series

Terugkerend zijn 'Cold Case', 'Desperate Housewives', 'The Ghost Whisperer', 'Greys Anatomy' en 'Medium'. Nieuw is 'Private Practice' wat eigenlijk een spin-off is van 'Grey's Anatomy'. Addisson Montgomery besluit voor een privékliniek te gaan werken, en ontdekt al snel dat haar collega's ook de nodige geheimen en problemen met zich meedragen. Dat vormt voeding voor de rest van de serie.

De nieuwe serie 'Pushing Daisies' brengt een unieke combinatie van romantiek, mysterie en humor op het scherm. Hoofdpersoon Ned is taartenbakker van beroep, maar helpt daarnaast een privédetective met het oplossen van moorden. Ned beschikt namelijk over een bijzondere gave: hij kan mensen die zijn overleden, weer tot leven wekken. Zijn leven neemt een dramatische wending, wanneer zijn jeugdliefde Charlotte wordt vermoord en hij haar met alle consequenties van dien terughaalt uit de dood. 'Pushing Daisies' begint op dinsdag 19 augustus met een dubbele aflevering van 20.30 tot 22.30 uur, daarna is de serie elke dinsdag om 21.30 uur te zien bij NET5.

'Samantha Who?' draait om Samantha Newly (Christina Applegate), die na een ernstig ongeluk een tweede kans krijgt in het leven. Als Samantha bijkomt uit coma, is ze haar geheugen kwijt en herkent ze haar eigen familie en vrienden niet meer. Samantha heeft deze mensen in eerste instantie hard nodig om herinneringen terug te halen. Maar als ze in de gaten krijgt dat ze voor haar ongeluk een verschrikkelijke, ijdele en zelfingenomen vrouw was, beseft ze dat dit een unieke kans is om haar leven te beteren.

Kwaliteit als vanouds

Met deze programmering zet NET5 de koers voort die het al sinds het begin heeft. Kwalitatief hoogwaardige programma's in combinatie met de beste series. Het kan niet anders dan een goed jaar worden voor de premium zender.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers