Nieuw klusteam voor 'Eigen Huis & Tuin': van drie naar zes gezichten

donderdag 28 mei 2015

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het 'Eigen Huis & Tuin'-team wordt komend seizoen vernieuwd en verdubbeld.

Het nieuwe klusteam bestaat vanaf dit najaar uit maar liefst zes gezichten: presentatrices Froukje de Both en Evelyn Struik, tuinmannen Lodewijk Hoekstra en Boer Tom en klussers Thomas Verhoef en Martine Both. Ze hebben alle zes maar één doel: heel Nederland aan het klussen krijgen, want zelf dingen maken is dé trend voor komend seizoen.


Froukje en Evelyn nemen de presentatie van Quinty Trustfull over, die na zeven seizoenen afscheid heeft genomen van het klusprogramma. De bekende tuingoeroe Lodewijk, die ook dit seizoen weer te vinden is in verschillende tuinen in Nederland om de bewoners en kijkers te informeren en te inspireren met zijn ideeën, krijgt er een nieuwe collega bij. Niemand minder dan Boer Tom, de hunk van het immens populaire 'Boer Zoekt Vrouw' gaat zich samen met Lodewijk volledig storten op alle tuingerelateerde klussen die het programma rijk is.

Tom Groot over zijn nieuwe job bij RTL: 'Het is nooit mijn ambitie geweest om iets voor televisie te doen, maar toen RTL mij benaderde voor het programma 'Eigen Huis & Tuin' voelde dat meteen goed. Toen bleek dat ik dit programma met mijn eigen bedrijf kan combineren gaf dat de doorslag.  Ik vind het waanzinnig leuk om samen met dit team een nieuw avontuur aan te gaan bij RTL. Ik heb er enorm veel zin in en hoop mijn ervaring op het gebied van tuinieren en mijn kennis over - en liefde voor de tulpen op een leuke manier met de kijker te delen.' Op school was er altijd al veel aandacht voor planten, bomen en het hoveniersvak. Zodoende kwam Tom er al vroeg achter over groene vingers te beschikken. In de maanden dat de tulpenteelt stil ligt, werkt hij onder andere als hovenier.

Martine Both (29) is het nieuwe klustalent naast het vertrouwde gezicht Thomas Verhoef. Haar loopbaan begon op de technische school in Gorinchem. Als enige meisje tussen 700 jongens voelde zij zich er direct thuis. 'Mannen zijn direct. Als ze ergens mee zitten knallen ze het er meteen uit. Maar daarna is het ook snel weer goed', aldus Martine. Na het behalen van haar diploma als installateur, werkte Martine een aantal jaren als loodgieter. Toen ze merkte dat ze naar eigen zeggen eigenlijk alles beter wist, besloot ze haar eigen sanitairbedrijf te beginnen. In het nieuwe seizoen van 'Eigen Huis & Tuin' richt zij zich samen met Thomas op de verbouwingen en geven zij tips, informatie en inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan.

'Eigen Huis & Tuin' dat al sinds de start in 1993 mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Praxis wordt geproduceerd door Talpa.

'Eigen Huis & Tuin', najaar 2015 terug bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers