Nieuw KRO-NCRV-programma 'Alles Voor Je Kind'

woensdag 2 september 2015

Hoever ga je als ouder om je kind de absolute top te laten bereiken? In haar nieuwe KRO-NCRV programma 'Alles Voor Je Kind' volgt Katja Schuurman een jaar lang ouders van acht jonge talenten.

Het leven van deze ouders staat volledig in het teken van het nastreven van die ene droom van hun kind; van kitesurfster tot pianist, van balletdanseres tot autocoureur. Hoe ver ga je in je ouderliefde als je kind een enorm sportief of muzikaal talent bezit? Ga je alle weekenden, alle vakanties eraan spenderen? Verhuizen, van baan veranderen of zelfs emigreren? En is dit alle tijd, geld en moeite uiteindelijk waard?


Een jaar lang volgt Katja in 'Alles Voor Je Kind' de offers die worden gebracht voor die ene carrière, die ene mogelijkheid om door te breken op topniveau. Dat vereist niet alleen strenge discipline van de kinderen, maar ook van hun ouders. Alles draait in het gezin om het talentvolle kind.

Katja: 'Hoe ver ga je als ouder om je kind alle ruimte te geven om zijn of haar talent maximaal te ontplooien? En wat is de weerslag ervan op de rest van het gezin? Daar wil ik achter komen in 'Alles Voor Je Kind'. Vijf jaar geleden ben ik moeder geworden van mijn heerlijke dochter Sammie. Vanaf de allereerste aanblik voel je als ouder een liefde die zo groots en allesomvattend is dat je echt alles wilt doen voor je kind. In mijn carrière moet ik, maar Sammie dus eigenlijk ook, soms offers brengen. Want als ik een film of tv-programma maak ben ik natuurlijk meer van huis en zie ik haar dagenlang best weinig. Ik ben heel benieuwd hoe het 'andersom' is.'

Katja ontmoet onder andere de ouders van Janne (15 jaar). Zij draait al jaren mee aan de top van het Nederlandse kunstschaatsen. Elke dag brengt haar moeder Janne naar schaatsbanen door het hele land. Haar vader werkt keihard in zijn eigen taxibedrijf. Maar met een hardwerkende vader en een moeder die dag en nacht klaarstaat voor Janne's schaatscarrière, is er niet altijd even veel aandacht voor broertje Teun.

De ouders van kitesurfster Isabeau (16 jaar) hebben een drastische beslissing genomen; zij gaan verhuizen naar het Spaanse Tarifa. Zodat Isabeau daar elke dag kan trainen en kan werken aan haar sportieve ambitie: wereldkampioen worden. Het hele gezin werkt keihard met haar aan dit doel. Haar ouders hebben een eigen bedrijf in Nederland, maar na hun verhuizing moeten zij dit managen op duizenden kilometers afstand.

De zoon van Oksana, Rangel (14 jaar), is een van de grootste pianotalenten van ons land en won menig pianoconcours. Zijn droom is om concertpianist te worden. Oksana had als klein meisje ook die droom, maar in Rusland, waar ze vandaan komt, hadden haar ouders niet de financiële middelen om haar naar een muziekopleiding te sturen. Oksana is nu extra gedreven om ervoor te zorgen dat haar zoon nu alle kansen krijgt. Maar dit betekent ook dat Oksana haar zoon stukken minder kan zien. Hij moet bij een gastgezin gaan wonen om les te krijgen op het conservatorium.

'Alles Voor Je Kind', vanaf donderdag 3 september om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers