Nieuwe grote zaterdagavondshow 'Weet ik Veel' met Linda de Mol

zaterdag 12 januari 2013

Linda de Mol is vanaf zaterdag 9 maart te zien met een nieuwe zaterdagavondshow bij RTL 4. In de door haarzelf bedachte kennisquiz 'Weet Ik Veel' test de presentatrice de algemene kennis van Nederland. Wekelijks is de studio gevuld met 300 studenten en drie BN'ers.

De studenten strijden om de titel ‘beste student van Nederland’ en de BN’ers om het hoogste rapportcijfer. De kijker kan live meespelen vanuit de huiskamer en via een speciale 'Weet Ik Veel'-app. Met elkaar, tegen elkaar, tegen de kandidaten in de studio én tegen de rest van Nederland, waarna men goede sier kan maken door het rapportcijfer te delen op Facebook.


De BN'ers krijgen 70 kennisvragen voorgeschoteld die allemaal in het teken staan van algemene kennis: van popmuziek en geschiedenis tot sport, wetenschap en topografie.  Hoeveel kleinkinderen heeft Koningin Beatrix bijvoorbeeld? Of welke sterke drank zit er in Irish coffee? En wie is tegenwoordig de minister van Onderwijs?

De BN'er met de meeste juiste antwoorden gaat door naar de grande finale van de aflevering om met de beste student een zo hoog mogelijk bedrag in de wacht te slepen. Uiteindelijk mag de BN’er iemand in zijn of haar naaste omgeving verrassen met het gewonnen bedrag, gewoon omdat diegene het geld keihard nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat de afgebrande kinderboerderij opnieuw moet worden opgebouwd of voor iemand die knuffels verzamelt voor kinderen in Polen en altijd met een té oude bestelbus de lange rit rijdt.

De student doet ook niet voor niets mee en gaat uiteindelijk met een mooi geldbedrag naar huis. Veel weten is in deze nieuwe zaterdagavondshow nog nooit zo lucratief geweest.

Kortom, als je student bent en jouw antwoord op de vraag: Weet Ik Veel? is Ja!, schrijf je dan snel in voor de nieuwe spelshow van Linda de Mol via kennisquiz@talpa.tv of http://www.rtl.nl/weetikveel, want wie weet ben jij straks de 'beste student van Nederland'.

'Weet ik Veel', vanaf zaterdag 9 maart om 20.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers