Nieuwe wereldrecordpoging in Domino Day 2005

donderdag 15 september 2005

Op vrijdag 18 november 2005 wordt weer een poging gewaagd het wereldrecord vallende dominostenen te verbeteren. Maar liefst 4.321.000 stenen worden vanaf 28 september a.s. door bijna 100 bouwers neergezet in het FEC Expocentrum in Leeuwarden.

D


e bouwers dragen daarnaast ook op andere wijze bij aan de bijzondere invulling van het thema van dit jaar: 'het theater van eeuwig durende verhalen'. SBS 6 zendt Domino Day 2005 live uit in een avondvullend programma.

Dit jaar is gekozen voor een bijzondere invulling van het thema: 'het theater van eeuwig durende verhalen'. Het betreft verhalen die bij iedereen bekend zijn en een symbolische betekenis hebben, zoals Robin Hood, Pinokkio, Faust en de Klokkenluider van de Notre Dame. In een theaterachtige setting worden de verhalen in verschillende scŤnes verteld middels de vallende dominostenen. Bovendien spelen de bouwers een rol als figurant in de verhalen, waardoor het geheel een driedimensionaal effect krijgt.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Deze week wordt de selectie van de bouwers uit 17 verschillende landen afgerond. Vervolgens worden zij voorbereid om 8 weken lang, vanaf het zetten van de eerste steen op woensdag 28 september, onder grote tijdsdruk en spanning de 4.321.000 stenen neer te zetten.

Net als in voorgaande jaren werken bij dit door NOC*NSF goedgekeurde sportevenement verschillende landen samen. Behalve Nederland participeren Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, BelgiŽ, Hongarije, KroatiŽ, Engeland, Polen, Spanje en Rusland in dit grootschalige project. Alle landen zenden Domino Day 2005 live of semi-live uit.
In 2004 zagen meer dan 50 miljoen kijkers hoe met 3.992.397 stenen een nieuw wereldrecord vallende dominostenen werd gevestigd. Dit jaar wordt onder leiding van Robin Paul Weijers geprobeerd het recordaantal van 4.321.000 stenen te laten omvallen in een avondvullende uitzending van 19.30 tot 23.15 uur. Voorafgaand aan Domino Day 2005 zendt SBS 6 van maandag 14 tot en met donderdag 17 november Domino Journaals uit waarin de vorderingen aan bod komen. Deze zijn na het late Shownieuws rond 23.15 uur te zien.

De presentatie op 18 november is in handen van Wendy van Dijk en Hans Kraay jr.

Het programma wordt geproduceerd door Endemol Nederland BV.

Domino Journaal', maandag 14 tot en met donderdag 17 november om 23.15 uur.

'Domino Day 2005', vrijdag 18 november van 19.30 tot 23.15 uur

Persbericht SBS 6
http://www.sbs6.nl

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers