'Pointer' en 'Reporter Radio' winnen Tegel publieksprijs met dossier Zorgcowboys

dinsdag 9 juni 2020

Het datajournalistieke platform 'Pointer' en 'Reporter Radio' (KRO-NCRV) hebben vanavond de publieksprijs van De Tegel in de wacht gesleept. De Tegel is een Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt.

Via een livestream vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag werden maandagavond 8 juni de prijzen uitgereikt.


'Pointer' en 'Reporter Radio' wonnen samen met onderzoeksplatform Follow the Money de Tegel voor het dossier Zorgcowboys. Van de 13.500 uitgebrachte stemmen waren er maar liefst 2.215 voor Zorgcowboys. In dit onderzoek onthulden de mediapartners dat er meerdere zorginstellingen in Nederland zijn die extreme winsten behalen. Zorgcowboys heeft geleid tot Kamervragen, regionaal onderzoek en het stopzetten van betalingen aan zorgbedrijven.

Eindredacteur René Sommer reageert verheugd: ''Pointer' bestaat nu krap één jaar en dat we in ons eerste jaar een Tegel winnen is een droom die uitkomt. Het is een kroon op het harde werk van een getalenteerd team. En daar ben ik heel erg trots op. Maar natuurlijk ook alle lof voor onze collega’s van 'Reporter Radio' en Follow the Money, zonder hen hadden we dit verhaal nooit kunnen maken.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers