Publieke Omroep: het najaar van Nederland 3

zaterdag 28 augustus 2010

Met de week van TV Lab start het nieuwe seizoen op Nederland 3. Tijdens deze week zie je veel experimentele televisie. Deze nieuwe manier van werken is het hele jaar terug te zien op het derde net. Het publiek wordt steeds nadrukkelijker betrokken. Een mooi voorbeeld hiervan is 'PowNews' van de nieuwe omroep PowNed. De community van de omroep zorgt voor de nieuwsinput.

Ook de sport heeft weer een grote rol op Nederland 3. De wedstrijden van de Champions League zijn op dinsdag en woensdag live te zien.


'TV Lab'
Voor de officiële start van het seizoen een week lang experimentele televisie. Een panel van kijkers beoordeelt programmaplannen. De best beoordeelde programma’s krijgen een vervolg in het nieuwe seizoen.

'3 op Reis'
De crew reist de wereld rond op zoek naar de meest bijzondere plekken ter wereld. Floortje reist naar het eiland Pitcairn, een piepklein eiland in de Grote oceaan. Op het eiland wonen slechts 50 mensen.

'MaDiWoDoVrijdagshow'
Erben Wennemars maakt zijn opwachting naast Filemon Wesselink en Paul de Leeuw in de 'Madiwodovrijdagshow'. Het dagelijke programma kijkt op geheel eigen wijze naar het nieuws.

Vanaf maandag 30 augustus om 22.00 uur.

'Penoza'
Spannende achtdelige dramaserie over het leven in de Nederlandse onderwereld. Carmen van Walraven denkt  getrouwd te zijn met een kleine crimineel. Haar man blijkt echter een belangrijke drugsbaron te zijn.

Vanaf zondag 12 september om 20.15 uur.

'PowNews'
PowNed is nieuw in het bestel en dat zullen we weten. Elke avond brengt de omroep het nieuws in een kwartier. Helemaal zoals gewend op GeenStijl.nl. Niks geen gebaande paden. Brutaal, onconventioneel en recht voor z’n raap.

Vanaf 6 september om 22.45 uur.

'De Wereld Draait Door'
Matthijs van Nieuwkerk komt ook in het nieuwe seizoen weer dagelijks met 'De Wereld Draait Door'. Elke dag spraakmakende gasten, de leukste tv-fragmenten en natuurlijk De Jakhalzen.

Vanaf 6 september om 19.30 uur.

'Feuten'
Hoe vergaat het Feuten (eerstejaars) bij een ontgroening van de studentenvereniging? In deze nieuwe dramaserie van BNN wordt een introkamp gevolgd. De feuten hebben er alles voor over om bij het corps te horen.

Vanaf november.

Ook opvallend...
Sophie ontmoet mensen met een bijzonder leven in 'Je Zal Het Maar Zijn'. 'De Keuringdienst van Waarde' keert terug met simpele vragen over eten. Hugo Borst laat de camera's toe in de kleedkamer van WIA4, zijn zaalvoetbalteam.

Bron: omroep.nl
http://www.nederland3.nl

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers