Raymond van Barneveld legt ziel bloot in 'Barney, Het Verdriet Van Een Wereldkampioen'

woensdag 12 december 2018

Met vijf wereldtitels, 21 toernooioverwinningen en vijf TV-negendarters is Raymond van Barneveld één van de grootste darters die Nederland ooit gekend heeft en zal kennen.

Vanaf zijn eerste wereldtitel genoot hij van de ene op de andere dag van bekendheid, roem en status. Hij werd van Raymond omgedoopt tot Barney, een fenomeen. Zijn leven stond volledig op zijn kop en zou nooit meer hetzelfde worden. Sinds zijn vijfde en laatste wereldtitel uit 2007, worstelt Barney met de constante druk en het verlangen naar succes. Dat alle roem ook een keerzijde heeft, wordt pijnlijk duidelijk in ‘Barney, Het Verdriet Van Een Wereldkampioen’.


Verlangen
Een jaar geleden kwam Helden Media met het idee om een documentaire te maken over Raymond van Barneveld. Het idee was Barney een jaar lang te volgen tijdens zijn voorbereiding op het volgende WK en zijn verlangen om deze nog eenmaal te winnen voor zijn kleinkinderen, maar in het jaar dat Raymond gevolgd werd, veranderde er verrassend veel in zijn leven. We zijn erbij als hij besluit een punt te zetten achter zijn dartcarrière. Zijn vrouw Sylvia is slachtoffer van een brute overval die, zo zien we, meer impact op het stel heeft dan iemand voor mogelijk kan houden. De documentaire geeft een eerlijk, schitterend en tegelijk melancholisch beeld van Raymond in een voor hem turbulent jaar, waarin hij in een emotionele rollercoaster zit. De documentaire is zaterdag 22 december om 19.00 uur te zien bij RTL 7, op de 10e speeldag van het WK Darts.

26ste WK Darts
Vanaf donderdag 13 december staat RTL weer in het teken van het WK Darts. Een aanpassing in het schema zorgt ervoor dat er dit jaar meer spelers dan ooit in actie komen. Nederland wordt hierdoor vertegenwoordigd door een recordaantal spelers. Deze 26ste editie van het meest prestigieuze dartstoernooi verschijnen er maar liefst dertien Nederlanders aan de oche. De openingsdag start voor de Nederlanders meteen spannend. Jeffrey de Zwaan komt als allereerste in actie. Mocht hij de openingspartij winnen, komt hij later die avond opnieuw in actie in de laatste partij tegen verdedigend wereldkampioen Rob Cross. Verder komt Jan Dekker ook in actie op de eerste speeldag. Hij neemt het op tegen de Brits dame Lisa Ashton, één van de twee vrouwen die meedoen dit jaar. Het gaat een zware partij voor de Nederlander worden, want naar alle waarschijnlijkheid schaart het hele Alexandra Palace zich achter de Britse. De Nederlandse publiekslievelingen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen respectievelijk op 15 en 17 december in actie. Het hele speelschema is hier te vinden.

Uitzendingen
In verband met de UEFA Europa League op RTL 7, is de openingsdag van het WK Darts live volgen bij RTL Z. De rest van het toernooi is live te zien bij RTL 7. Het hele WK is ook te volgens via de livestream op rtl7darts.nl en natuurlijk via RTL 7 Darts radio.

RTL 7 Darts: WK 2019, donderdag 13 december eenmalig live vanaf 20.00 uur bij RTL Z.
RTL 7 Darts: 'WK 2019', vanaf vrijdag 14 december dagelijks live bij RTL 7, rtl7darts.nl en RTL 7 Darts Radio.
'Barney, Het Verdriet Van Een Wereldkampioen', zaterdag 22 december 19.00 uur bij RTL 7 en Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers