SBS-programmering rondom de jaarwisseling

dinsdag 2 december 2014

Aan het eind van deze maand wisselen we 2014 in voor 2015 en dat gaat bij de SBS-zenders gepaard met een knallende programmering.

Knallend het nieuwe jaar in bij SBS6
De speciale oudejaarsprogrammering begint na de reguliere vooravond. Niemand minder dan Henny Huisman presenteert om half 9 'De 25 meest hilarische tv-momenten van 2014'. Daarna tovert 'Het Beste van Komt een Man bij de Dokter' een lach op ieders gezicht met de verfilmingen van de leukste moppen en sketches voor jong en oud. Vervolgens schakelt SBS6 live met de Hofvijver in Den Haag waar Do en Xander de Buisonjé het grootste oudejaarsfeest van Nederland presenteren. 'Het Staatsloterij Oudejaarsfeest' wordt een spektakel met prachtige optredens van Do, Xander en twee andere artiesten die later bekend worden gemaakt. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de uitslag van de Staatsloterij Oudejaarstrekking en de spectaculaire vuurwerkshow. Het is voor het eerst sinds 250 jaar (in 1749) dat er weer groots vuurwerk afgestoken wordt vanaf de Hofvijver. SBS6 luidt het nieuwe jaar dus letterlijk knallend in!


Net5 eindigt 2014 lekker fout
De oudjaarsavond van Net5 staat in het teken van foute, maar o zo herkenbare en populaire meezingnummers. Net als vorig jaar zijn de hele avond 'De Leukste Videoclips van het Foute Uur' te zien, in samenwerking met radiostation Q-Music. Dj’s Mattie en Wietze leiden om 20.30 uur de avond in, die bol staat van liedjes variërend van MC Hammer en 2Unlimited, tot The Spice Girls. Op nieuwjaarsdag zendt Net5 de films 'New Year's Eve' (20.30 uur) en 'No Reservations' (22.50 uur) uit.

Vier je kater bij Veronica
Veronica brengt een nieuwjaarsdag waar je kater blij van wordt: 'Hangover Day'. Op de eerste dag van het nieuwe jaar staan namelijk de vertrouwde sitcoms 'Two and a Half Men' (19.10 uur) en 'The Big Bang Theory' (20.05 uur) op het menu en zijn aansluitend de films 'The Hangover 2' (20.30 uur) en 'Project X' (22.35 uur) te zien. Een heerlijk komische tv-avond voor ‘the day after’. Maar ook op oudjaarsavond zelf valt er heel wat te lachen bij Veronica, met de drie meest recente 'Police Academy'-films. Aansluitend sluit Veronica het oude jaar muzikaal af.

SBS9 ziet op 1 januari het licht
Op de eerste dag van 2015 begint SBS9 om 12.00 uur met het uitzenden van een filmmarathon met onder andere de televisiepremières van 'Wall E' en 'Hamlet 2'. Diezelfde avond wordt het filmslot om 20.30 uur afgetrapt met de tv-première van de met een Oscar-genomineerde titel 'Hereafter', met Matt Damon in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood.

Persbericht SBS Broadcasting
http://www.sbs6.nl
Meer artikels over SBS6

DOSSIER: Televisie tijdens de feestdagen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers