SBS: 'Samenwerking met Tien was onmogelijk'

woensdag 27 juni 2007

Niet enkel RTL Nederland aasde op een samenwerking met Tien, maar ook SBS was geÔnteresseerd. de zendergroep die onder meer SBS6, Net5 en Veronica in zijn portefeuille heeft zegt echter dat samenwerking niet mogelijk was.

'


SBS heeft met Talpa Media gesproken over samenwerking rond de zender Tien en vanaf het begin aan een dergelijke samenwerking duidelijke voorwaarden gesteld', aldus een woordvoerder van het SBS-concern dinsdag.

De woordvoerder vermeldt ook nog dat de voorwaarden gebaseerd waren 'op een zakelijke afweging van de te verwachten voor- en nadelen van een eventuele samenwerking op korte en lange termijn.' SBS wou immers dat de gesprekken en eventuele samenwerking niet ten koste zou komen van de succesvolle ontwikkelingen van haar zenders SBS6, Net5 en Veronica.

'Geconcludeerd kan nu worden dat op basis van de door SBS gestelde voorwaarden een samenwerking rond de zender TIEN niet mogelijk was', vervolgt de woordvoerder. SBS ziet dan ook in de toekomst voldoende mogelijkheden om haar positie verder te versterken, dit onder meer met de voorgenomen samenwerking tussen SBS en ProSiebenSat1.

Bron: Metro

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers