Tien-programma's vanaf 1 maart in breedbeeld

vrijdag 23 februari 2007

Tien zendt vanaf 1 maart nagenoeg al haar programma's in breedbeeld uit. Tien is daarmee de eerste commerciŽle zender in Nederland die deze techniek toepast. Dankzij het nieuwe uitzendsignaal van Tien zullen kijkers met een moderne breedbeeldtelevisie vanaf 1 maart verschoond blijven van de horizontale zwarte balken boven en onder in het scherm.

B


reedbeeldtelevisies zetten vanaf dat moment het beeld automatisch om naar het 16:9 formaat, waardoor er minder beeld verloren gaat en er dus meer details behouden blijven. Het meeste profijt is voor gebruikers die een digitaal signaal op hun breedbeeldtelevisie ontvangen. Zij zullen een aanzienlijke verbetering in beeldkwaliteit ervaren. Het nieuwe uitzendsignaal heeft geen merkbare gevolgen voor televisiekijkers met een 4:3 toestel.

De reclameblokken op Tien zullen - conform de afspraken met de overige omroepen in Nederland - vanaf 1 juni ook in breedbeeld worden uitgezonden.
Volgens recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK hebben Nederlanders vorig jaar massaal platte televisies gekocht. De verkoop van deze - voornamelijk breedbeeld - schermen steeg ruim 83% in vergelijking met 2005. Op dit moment beschikt meer dan de helft (circa 55%) van de Nederlandse huishoudens over een breedbeeldtelevisie.

Op www.tien.tv is te lezen hoe kijkers maximaal gebruik kunnen maken van het breedbeeld aanbod op Tien. Dit kan verschillen per kabelmaatschappij of digitale aanbieder van het uitzendsignaal.

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers