Timor exclusief verbonden aan 'Move Like Michael Jackson'

woensdag 16 december 2009

Het is SBS 6 gelukt om de Nederlandse danser Timor Steffens exclusief te strikken voor de enige echte zoektocht naar de beste danser met Michael Jackson-moves. Ondanks zijn drukke werkzaamheden in LA zal Timor net als Jermaine Jackson en choreograaf Lavelle Smith Jr een speciale rol vervullen in het nieuwe programma 'Move Like Michael Jackson'. De winnaar van dit programma treedt op tijdens het officiŽle memorial concert van de onlangs overleden popicoon. 'Move Like Michael Jackson' is komend voorjaar iedere zaterdagavond bij SBS 6 te zien.

De 22-jarige Timor Steffens werd bekend in Nederland door zijn deelname aan de talentenjacht 'So You Think You Can Dance' waarin hij tweede werd. Zijn danstalent bleef echter niet onopgemerkt en al snel vertrok hij naar Los Angeles om aan zijn carrière te werken. In Amerika sleepte hij naast een aantal videoclips een geweldige andere opdracht binnen: dansen met zanger Michael Jackson tijdens zijn 'This Is It!'-tournee in Londen die gepland stond van juli 2009 tot maart 2010.

De dood van The King of Pop in juni was dan ook een enorme schok voor Timor. Tijdens de herdenkingsdienst van Michael, die wereldwijd live werd uitgezonden, danste hij samen met de andere achtergronddansers en was Timor aanwezig op de begrafenis van de bekendste Jackson-telg. Tevens is hij te zien in de succesvolle Michael Jackson-film 'This Is It!' Momenteel heeft de jonge danser zich in de USA gevestigd om aan zijn toekomst als professioneel danser te werken en zal hij net als Jermaine Jackson en choreograaf Lavelle Smith Jr acte de présence geven in het nieuwe SBS 6-programma 'Move Like Michael Jackson'.

Sinds begin november kan iedereen zich opgeven voor de show. Dit heeft tot een groot aantal uiteenlopende aanmeldingen geleid: jongens, meisjes, professionele dansers, gepassioneerde amateurs, buikdansers, linedancers en ballroomspecialisten. Aanmelden kan nog steeds via www.movelikemichaeljackson.nl.

DOSSIER: De Michael Jackson-oorlog

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers