Ton van Royen helpt gescheiden ouders in 'Het is wel je kind!'

woensdag 13 november 2013

Ton van Royen is terug bij SBS6 met het nieuwe programma 'Het is wel je kind!'. Hij helpt in dit programma gescheiden ouders bruggen te slaan in het belang van de kinderen.

Ton confronteert de ex-partner met hun soms onverantwoordelijke gedrag tegenover hun eigen kinderen. Het doel is altijd om hem of haar meer te betrekken bij de opvoeding en zo de kinderen weer twee liefhebbende ouders te geven. Het programma heeft een actueel thema: helaas bestaan steeds meer gezinnen uit alleenstaande ouders met kinderen en verloopt helaas niet elke scheiding vlekkeloos. 'Het is wel je kind!' is in het voorjaar van 2014 te zien bij SBS6.


'Het is wel je kind!' helpt de vader of moeder die graag hun ex-partner meer willen betrekken bij de opvoeding van hun kinderen. Ze trekken zelf aan de bel, omdat ze iets veranderd willen zien. In sommige gevallen is de ouder met de noorderzon vertrokken. In andere gevallen is de ouder nog in beeld, maar ontloopt deze bijvoorbeeld de alimentatieplicht. Een team van juridische specialisten en psychologen helpt Ton. Ze gaan samen op zoek naar de verdwenen ouder en proberen deze te laten zien dat het anders kan. Ze gaan de confrontatie niet uit de weg, maar het doel is altijd om de situatie voor de kinderen beter te maken. Bijvoorbeeld doordat de ex meer verantwoordelijkheid voor de kinderen neemt, door financiële verplichtingen na te komen, of meer tijd met de kinderen door te brengen.

Oude vertrouwde nest
Ton van Royen is blij dat hij na zeven jaar weer te zien is bij SBS6: 'Na jaren van afwezigheid, ben ik blij weer op het vertrouwde nest van SBS terug te zijn. In het bijzonder dit programma heeft me over de streep getrokken. In 'Het is wel je kind!' draait het om het welzijn van de kinderen na een scheiding. Een thema dat mij raakt.'

Aanmelden
Het is nog mogelijk je aan te melden voor het 'Het is wel je kind!' door je contactgegevens en verhaal te mailen naar hetisweljekind@sbs6.nl.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers