Tweede editie 'Dancing On Ice' vanaf 12 januari

donderdag 4 januari 2007

Na het uiterst succesvolle eerste seizoen van het RTL 4-ijsdansspektakel 'Dancing On Ice' start de grootste zender van Nederland op vrijdag 12 januari met de tweede editie van deze unieke familieshow. Martijn Krabbé en John Williams, publiekslieveling van de eerste reeks, vormen het presentatieduo van de oorspronkelijk Britse TV-hit. Met de tweede editie van de kijkcijferhit 'Dancing On Ice' kunnen de kijkers zich, zoals ze dat van RTL 4 gewend zijn, verheugen op puur kwaliteitsamusement.

T


waalf bekende Nederlanders, ieder gekoppeld aan een professionele ijsdanser, binden elke vrijdagavond de ijzers onder en gaan de strijd met elkaar aan om als beste ijsdanspaar uit de bus te komen. De deelnemers die deze keer zullen schitteren op het ijs zijn: Quinty Trustfull, Regilio Tuur, Kelly, Suze Mens, Winston Gerschtanowitz, Marielle Bastiaansen, Sandor Janson, John Jones, Stella Gommans, Jan Postulart, Marilou le Grand en Ditter Troubleyn. De prominenten moeten zich weken lang in het zweet werken om de juiste figuren onder de knie te krijgen. Zij doen dit onder begeleiding van twee professionele danscoaches, waarna ze chique uitgedost wekelijks een professionele kür neer moeten zetten. Een allesbehalve eenvoudige opdracht, want de lat ligt hoog en het ijs is meedogenloos hard.

Naast de vrijdagavondshow, omvat 'Dancing On Ice' ook een wekelijkse live result-show op zaterdagavond. In deze uitzending worden de prestaties van de vorige avond nader bekeken en zijn er indrukwekkende gastoptredens. Backstage-reportages geven een indruk van de verschillende trainingen en de ijsdansers krijgen uiteraard ook te horen wie van hen de ijzers weer in het vet kan zetten. De jury die onder meer bestaat uit de kunstschaatslegendes Joan Haanappel (juryvoorzitter) en Sjoukje Dijkstra, geven hun kritisch oordeel. Nadat ook de kijker thuis zijn of haar stem heeft uitgebracht, worden de punten van de jury en van de kijkers bij elkaar opgeteld. De twee laagst beoordeelde paren doen vervolgens een zogenaamde skate-off. Het is dan uitsluitend aan de vakjury om te bepalen welke van deze twee de volgende week terugkomt. Aan 'Dancing On Ice' is een uitgebreide website gekoppeld: www.rtl.nl/dancingonice, waarop onder meer de optredens terug te zien zijn en er een forum is waarop meegediscussieerd kan worden over het programma.

'Dancing On Ice, Liveshow', wekelijks vanaf vrijdag 12 januari, om 20.30 uur bij RTL 4.
'Dancing On Ice, uitslag', wekelijks, vanaf zaterdag 20 januari bij RTL 4.

Persbericht RTL Nederland
http://www.rtl4.nl
Meer artikels over RTL 4

DOSSIER: IJsdansoorlog 2: RTL 4 versus SBS 6

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers