Tweede reeks 'Onze Boerderij' van Yvon Jaspers duikt dieper in het echte boerenleven

zaterdag 7 september 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Yvon Jaspers komt vanaf zondag 8 september met de tweede serie 'Onze Boerderij'. Vorig jaar vroeg Yvon zich af of het boerenleven wel zo romantisch is als het lijkt.

In de komende zes afleveringen duikt zij nog dieper het boerenleven in. Ook dit seizoen gaat Yvon bij oud 'Boer zoekt Vrouw'-deelnemers en bij andere boeren langs om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

In de eerste aflevering van zondag 8 september krijgt Yvon een verontrustend telefoontje uit Canada van melkveehouder Riks. Een groot deel van zijn veestapel is ernstig ziek. De laatste twee winters is zelfs een tiental koeien overleden. Yvon reist af naar Canada en ziet wat een enorme impact deze situatie heeft op Riks en zijn gezin.

Vorig jaar vroegen melkveehouders Agnes en Albert zich af of zij eind 2018 nog wel boer zouden zijn. Door veranderende fosfaatwetgeving leek hun droom als een ballon uiteen te spatten. Yvon gaat terug naar Drenthe om te kijken hoe het nu met ze gaat. Is het ze gelukt de boerderij te behouden?

Het is terugkerend nieuws in het voorjaar: fruittelers in Nederland doen hun uiterste best hun fruitbloesem te beschermen tegen de nachtvorst. Yvon draait een nachtje mee bij het fruitteeltbedrijf van Izaak en Jantine. Alles op alles om de oogst en dus het jaarinkomen van dit gezin veilig te stellen.

'Onze Boerderij', zondag 8 september om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers