VARA maakt 'De Advocatenclub' voor het TV Lab

zondag 29 augustus 2010

VARA's 'De Advocatenclub' maakt tijdens de TV Labweek definitief korte metten met het imago van de advocaat als snelle jongen in krijtstreeppak, met een grote bolide en een zomogelijk nog chiquer kantoor. In dit nieuwe programma helpen vier jonge gedreven advocaten met een groot sociaal hart mensen, die eigenlijk geen advocaat kunnen betalen, maar er wel een hard nodig hebben.

'De Advocatenclub' is tijdens TV Lab maandag 30 augustus om 20.30 te zien bij de VARA op Nederland 3. De kijker die zich via de website van TV Lab heeft ingeschreven, bepaalt mede of het programma interessant genoeg is voor een vervolg.


De hoofdpersonen van 'De Advocatenclub' zijn vier advocaatstagiairs, tussen de 24 en 31 jaar oud, die werkzaam zijn bij het kantoor 'Pontius Advocaten' in Amsterdam. De camera volgt de advocaten op het inloopspreekuur, tijdens een huisbezoek, in de rechtszaal en het politiebureau, op kantoor, maar zeker ook op het terras. Op de website http://tvlab.vara.nl/ kun je aan de hand van videoportretten alvast kennis maken met Bram Mous, Emilie Swane, Elke Julius en Femke Verkerk.

Pontius Advocaten voert een 'algemene praktijk': dat wil zeggen dat de advocaten zich niet hebben gespecialiseerd, maar verschillende cases behandelen op gebied van onder meer het straf-, civiel- en arbeidsrecht. Zo kan het voorkomen dat een vrouw die haar leven gebeterd heeft de voogdij over haar kinderen terug probeert te krijgen, mensen die hun huur niet meer kunnen betalen behoedt worden voor een huisuitzetting en een werknemer na 20 jaar trouwe dienst zijn ontslag zal aanvechten. Allemaal zaken die door 'De Advocatenclub', een productie van CCCP TV, behandeld kunnen worden. Met de afwisseling, de frustraties, valkuilen en zegemomenten die het dagelijkse leven van een advocaat beheersen.

De VARA hecht veel belang aan aandacht voor de zwakkeren in de samenleving, mensen die niet als vanzelfsprekend bij machte zijn om op te komen voor hun rechten. Een programma als 'De Advocatenclub' past goed in deze traditie van solidariteit.

'De Advocatenclub', maandag 30 augustus om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers