'Verjaagd Door De Oorlog: De Gevaarlijke Reis Naar Europa' bij RTL 4

zaterdag 3 september 2016

Wanhopige mensen die alle bezittingen verkopen, hun leven in handen van onbetrouwbare smokkelaars leggen en alles riskeren in de hoop op een beter leven in Europa. De schrijnende, enerverende en vaak levensbedreigende situaties tijdens hun vlucht zijn vastgelegd in de driedelige documentaire 'Verjaagd Door de Oorlog: De Gevaarlijke Reis Naar Europa', vanaf 4 september bij RTL 4.

Op plekken waar een cameraploeg niet kan komen, laten vluchtelingen zelf zien hoe het er werkelijk aan toe gaat en hoe ze ondanks alles hoop blijven houden op een nieuw en beter leven.


In de documentaire worden verschillende gezinnen en individuen gevolgd, allen met een andere achtergrond, maar met een gezamenlijk doel: het bereiken van Europa. Deze vluchtelingen worden, waar mogelijk, gefilmd door het productieteam, maar hebben zelf ook camera’s waarmee ze hun erbarmelijke situaties vastleggen. Van een lekkende boot op de Middellandse zee, tot de Jungle van Calais, van wanhoop tot opluchting en van vijandigheid tot omarming.

Will Anderson (Executive Producer KEO Films): 'Dit is zo'n politiek, ethisch gevoelig en ingewikkeld onderwerp dat er geen makkelijke oplossing voor is. Met de serie hopen wij de meer menselijke kant van de tochten te laten zien, vanuit het perspectief van de vluchteling. Op die manier willen we mensen op een andere manier laten kijken naar de levens van de vluchtelingen en de keuzes waar zij voor staan tijdens hun tocht.' De serie is geproduceerd door KEO Films en eerder uitgezonden op de BBC.

'Verjaagd Door De Oorlog: De Gevaarlijke Reis Naar Europa', vanaf zondag 4 september om 22.00 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers