Vitale honderdplussers centraal in 'Honderd Jaar Jong'

woensdag 3 juli 2019

Het is een feit: we leven langer dan vroeger. Het aantal honderdjarigen in Nederland stijgt dan ook gestaag. Dat honderd worden niet hoeft te betekenen dat je je dagen slijt achter de geraniums, bewijzen de honderdplussers die gevolgd worden in het nieuwe programma 'Honderd Jaar Jong'.

Hoe ziet hun leven er uit? Waarom denken ze zelf dat ze zo oud zijn geworden? En wat zouden zij willen meegeven aan de huidige generatie? Allemaal vragen die aan bod komen in deze boeiende serie over stokoude mensen, met een jonge geest. 'Honderd Jaar Jong' is volgend jaar te zien bij SBS6.


Door middel van individuele portretten van hun bijzondere levensverhalen en boeiende gesprekken met de hele groep aan de hand van fragmenten en foto’s, wordt een rijk beeld geschetst van deze groep inspirerende oudjes die nog volop in het leven staan.

De groep mondige 100-plussers ontmoet elkaar onder leiding van de presentator op een mooie locatie. Samen kijken ze naar beelden en foto’s van mijlpalen uit de afgelopen honderd jaar: van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog en de komst van de eerste auto, tot de hype rondom de Beatles en de opkomst van de mobiele telefoon. Hoe hebben zij deze momenten beleefd? En, honderd plus of niet, we blikken ook gewoon vooruit: hebben ze nog plannen voor de toekomst? Ze bespreken uiteraard ook actuele trends, gebeurtenissen en nieuwsfeiten en geven daar hun ongezouten mening over. Ze nemen geen blad voor de mond - wat hebben ze immers te verliezen?

'Honderd Jaar Jong' is een ode aan het leven. Deze uitgesproken karakters met hun ontroerende, grappige en inspirerende verhalen laten zien dat oud worden en positief in het leven staan, prima samengaan!

'Honderd Jaar Jong' wordt geproduceerd door Talpa Producties. Uitzending: 2020.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers