Vonken spatten van de dansvloer in nieuw seizoen 'So You Think You Can Dance'

zaterdag 28 augustus 2010

Wie 'So You Think You Can Dance' zegt, zegt spektakel, hoog niveau en absolute hitte op de dansvloer. Vanaf zondag 29 augustus spat alweer het derde seizoen van het scherm bij RTL 5. Welke danser trotseert de strenge auditierondes, mag door naar de intensieve bootcamps en bereikt zelfs de liveshows? Wie bezit de skills en moves die bijna grenzen aan het ongelofelijke?

Een extra boost voor de kandidaten deze reeks is de 'gepimpte' hoofdprijs. De gewilde dansopleiding naar keuze blijft onderdeel van de prijs en daarbij is het geldbedrag verhoogd naar maar liefst 25.000 euro.


Naast de bekende jurygezichten Jan Kooijman, Dan Karaty en Euvgenia Parakhina, schuift dit seizoen nieuwkomer Marco Gerris aan. Deze elastische Vlaming, van Filippijnse afkomst, is oprichter en regisseur van het succesvolle ‘ISH’, een multi-disciplinair danstheater. Presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in vertrouwde handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Ook nieuw deze reeks is de introductie van een online reporter op de programmasite http://soyouthinkyoucandance.nl/ in de vorm van oud-finaliste Annemiek Suijkerbuijk. Annemiek, bekend van het eerste seizoen, geeft de bezoeker een unieke kijk achter de schermen bij het dansprogramma. Als geen ander kent zij de klappen van de zweep en weet precies wat er bij de dansers speelt. Een expert die de tranen en het geluk van de dansers kan delen met de fans. Gedurende het seizoen plaatst Annemiek updates op Twitter en Hyves en reageert ze op vragen van de fans. Voor het eerst kunnen kijkers nu rechtstreeks communiceren met een insider van het programma.

Dat deelname aan 'SYTYCD' je danscarrière in een stroomversnelling kan brengen, bewijzen oud-kandidaten Giannini en Timor. Zo zal het ongetwijfeld niemand ontgaan zijn dat Timor door poplegende Michael Jackson uitgekozen was als één van zijn dansers tijdens de This Is It-tour. Giannini is te zien in de nieuwste videoclip van zangeres Shakira en stond eerder in Carré naast Ellen ten Damme in haar show Cirque Stiletto.

'So You Think You Can Dance', vanaf zondag 29 augustus om 20.00 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers