Wim Oosterlinck presenteert eigen literaire prijs: 'De Gouden Pinguin'

donderdag 18 oktober 2012

Q-dj Wim Oosterlinck lanceert vandaag een gloednieuwe literaire prijs: De Gouden Pinguïn. De eerste literaire prijs voor BV-boeken. Want BV's verdienen ook wel eens een literaire prijs.

Wim Oosterlinck: 'Het is ongehoord dat BV’s bij de grote literaire prijzen consequent over het hoofd gezien worden. BV’s schrijven ook boeken, en prijzen als De Gouden Uil negeren dat telkens opnieuw. BV’s hebben ook recht op af en toe eens een literaire prijs. Daarom is er nu eindelijk De Gouden Pinguïn.'

De Gouden Pinguïn bekroont het beste BV-boek van het jaar. Dat kan een fictie- of een non-fictieboek zijn. Enige criterium is dat het door een BV geschreven is. Of door de ghostwriter van een BV, dat mag ook.

De longlist staat nu op Q-music.be. Maandag 22 oktober wordt in het programma van Wim Oosterlinck de shortlist bekend gemaakt. Eén van de 5 boeken op de shortlist sleept dan de felbegeerde Gouden Pinguïn in de wacht.

De prijsuitreiking is op maandag 29 oktober in de studio’s van Q-music.

'Wim Oosterlinck Showtime', elke weekdag tussen 16.00u en 18.00u bij Q-music.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers