Ankers 'VTM NIEUWS' dragen mondmasker bij gasten in studio

dinsdag 2 februari 2021

Wanneer op de set van 'VTM NIEUWS' een gast aanschuift, zullen zowel de gast als het nieuwsanker een mondmasker dragen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De beslissing kadert in de recente aanbevelingen over het dragen van mondmaskers.

Op de dagelijkse persconferentie omtrent de coronapandemie gaf viroloog Steven Van Gucht al een overzicht van de nieuwe adviezen die werden verstrekt door de Risk Assessment Group (RAG). Eén element daarvan was dat het wordt aanbevolen om mondmaskers te dragen op kantoor of in gesloten ruimtes waar zich mensen uit verschillende huishoudens bevinden.


'VTM NIEUWS' vertaalt dat advies nu ook naar de televisiestudio. Voortaan zullen de nieuwslezers een mondmasker dragen wanneer er een gast in de studio zit. Van die bezoeker wordt uiteraard hetzelfde verwacht. Dat geldt ook voor wanneer het sportanker plaatsneemt aan de desk. Die zal dus het sportnieuws presenteren mét mondmasker. En ook als de weerman naar de studio komt of er aan het grote scherm duiding wordt gegeven worden de mondmaskers bovengehaald. Wordt dus even wennen voor de nieuwsmakers én de kijkers!

Bron: hln.be


Lees ook:
Waarom de VRT (nog) geen mondmaskers verplicht in de studio's
VRT ontvangt geen buitenlandse gasten meer

DOSSIER: Coronacrisis op Vlaamse radio & tv

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers