Axel Daeseleire terug thuis, nieuw programma verschuift naar najaar

donderdag 16 april 2020

Axel Daeseleire heeft na een paar weken het ziekenhuis mogen verlaten, nadat hij eind maart besmet raakte met het coronavirus. Axel gaat de komende tijd in alle rust thuis revalideren.

VTM heeft samen met Axel beslist om zijn programma ‘Axel Gaat Binnen’, dat normaal voorzien was voor het voorjaar, te verschuiven naar het najaar. Zo kan Axel nu alle focus leggen op zijn herstel en kan hij erna het programma mee afwerken.  

Axel Daeseleire: 'Ik heb een paar irreële weken achter de rug en ben enorm blij dat ik terug thuis ben. Ik heb nog een weg te gaan wat het revalideren betreft, maar ik kan alleen maar opgelucht zijn dat ik het ziekenhuis heb mogen verlaten. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn programma 'Axel Gaat Binnen' nog zelf af te werken. Ik wil nu vooral de dokters en het verplegend personeel van St Vincentius enorm bedanken voor hun fantastische zorgen de afgelopen weken. En tegen iedereen in Vlaanderen wil ik nog eens benadrukken: hou je alsjeblieft aan de richtlijnen die worden opgelegd, want het coronavirus is een agressief  en meedogenloos beest. Hoe zorgzaam men ook voor mij is geweest, je wil niet meemaken wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan.'

Davy Parmentier, creatief directeur VTM: 'We zijn enorm opgelucht dat Axel het ziekenhuis heeft mogen verlaten en terug thuis is. We willen hem nu vooral alle rust gunnen zodat hij zo goed mogelijk kan revalideren. Zijn programma Axel Gaat Binnen zenden we dan dit najaar uit.'

In het programma 'Axel Gaat Binnen' opent Axel Daeseleire deuren van arena’s waar je normaal niet zomaar enkele dagen kan blijven. Hij verblijft er telkens vijf dagen 24 op 24  en leeft mee op het ritme van de bewoners. Zo logeert Axel vijf dagen en vier nachten in een brandwondencentrum, een woonzorgcentrum, een revalidatiecentrum, een crisisopvang voor drank- en drugsverslaafden, een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap en een forensisch psychiatrisch centrum. De opnames zijn ingeblikt voor de coronacrisis, maar het afwerken (o.a. inlezen) van de afleveringen moet nog gebeuren.



Lees ook:
Axel Daeseleire met corona in ziekenhuis
#IKREDLEVENS: check check check! Jij ook?
Axel Daeseleire maakt nieuw programma voor VTM

DOSSIER: Coronacrisis op Vlaamse radio & tv

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers