Nieuw voetbalcontract voor Eleven Sports?

dinsdag 11 februari 2020

Morgen, woensdag, maakt de Pro League bekend wie het nieuwe tv-contract binnenhaalt. Dat wordt zo goed als zeker Eleven Sports. De zender legt daarvoor maar liefst 103 miljoen euro op tafel.

Eleven Sports biedt niet alleen twee miljoen euro meer dan de huidige rechtenhouders, maar oogt ook veel frisser en moderner. De zender haalt zo de rechten voor 1A, 1B en de bekercompetitie binnen.


De extra 23 miljoen bovenop de vorige 80 miljoen van het vorige tv-contract zorgde wel voor problemen, maar nu heeft de Pro League een beslissing genomen. 80 procent daarvan gaat naar de vijf grootste Belgische clubs, de rest wordt verdeeld onder de andere ploegen. Nergens in Europa is dit verschil zo groot als in België, maar dat beïnvloedde de beslissing van de Pro League dus niet.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
Opnieuw geen beslissing over voetbalcontact
Voetbalcontract niet toegewezen: Pro League wil meer geld
Eleven Sports gaat meebieden op voetbalcontract

DOSSIER: Voetbalcontract naar Eleven Sports

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers