Traditional Style zet tattooduo's op scherp in eerste aflevering 'Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars'

zondag 17 februari 2019
Foto: Spike - © Viacom Benelux 2019

Wie heeft de beste tattoo shop van de Benelux? Op die vraag volgt in de aankomende weken het antwoord in het Spike programma 'Ink Master: Meester van de Lage Landen - Shop Wars'!

Maandag gaat de spannende eliminatieshow om 22.00 uur in premiere. In de eerste aflevering maken de acht shop duo's kennis met presentator Dennis Weening en juryleden Vinnie Stones en Robert Aalbers. De strijdende deelnemers zijn onder de indruk van de jury en beseffen hoe hoog de lat ligt. De spanning neemt direct toe.

50 canvassen in 3 uur
De tattoo shops worden voor de leeuwen gegooid tijdens de eerste challenge. Ze worden uitgedaagd om een stijl te tatoeëren waar ze niet helemaal in thuis zijn, maar die elke Meester van de Lage Landen zou moeten kunnen masteren: Traditional Style. Dat blijkt niet zo eenvoudig, want hoewel het aan de basis ligt van het huidige tatoeëren, wordt deze stijl niet vaak meer toegepast. Tradtitional brengt een aantal strikte regels mee en de kandidaten worstelen hiermee tijdens de flash challenge: een traditionele walk in sessie, waar meer dan 50 canvassen zo snel en goed mogelijk deze tattoo stijl willen laten zetten. De duo's krijgen hier slechts 3 uur de tijd voor.

Jury is nog niet onder de indruk
Vol zelfvertrouwen stellen de duo's zich op voor de eerste jurering. Maar de jury is geschrokken van het resultaat en trekt zich terug voor een nacht overdenkingen, voordat ze bekend willen maken wie de eerste flash wint.

Door het jurycommentaar worden de kandidaten direct op scherp gezet. Toch krijgen ze nog een kans om te laten zien dat ze Traditional Style in de vingers hebben tijdens de eliminatie ronde. Om de onderlinge concurrentie goed te testen krijgen ze allemaal hetzelfde verzoek voor het design: een panter. De competitie barst los en vol overgave gaan ze aan de slag.

Wie weet het hoofd koel te houden en zich te herpakken? En voor welke tattoo shop houdt het avontuur op? Je ziet het aanstaande maandag om 22.00 uur op Spike!

'Ink Master: Meesters van de Lage Landen – Shop Wars' staat garant voor heftige eliminaties, het testen van de creativiteit van de deelnemers en verbluffende tattoo ontwerpen. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Hij wordt bijgestaan door gerenommeerde juryleden Robert Aalbers en Vinnie Stones. Zij kijken streng - doch rechtvaardig - naar de skills van de shop vertegenwoordigers: creativiteit, techniek én doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld. De duo’s worden tot het uiterste getest om te bepalen of zij alles in huis hebben om de felbegeerde titel: Meesters van de Lage Landen op hun naam te schrijven en uiteindelijk naar huis te gaan met 25.000 euro.

Meer weten over de jury en de kandidaten? Check dan het YouTube kanaal Spike Nederland en via de andere social media kanalen van Spike om de deelnemers beter te leren kennen.

'Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars', vanaf 18 februari elke maandag om 22.00 uur op Spike.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers