Schat je rijk in het nieuwe RTL 4-programma 'Beat The Crowd'

donderdag 7 november 2013

'Beat The Crowd' is hét nieuwe spelprogramma van RTL 4, waarin één kandidaat het opneemt tegen maar liefst 200 man publiek.

Met het beantwoorden van tien inschattingsvragen strijden de twee kampen tegen elkaar om geld. Heel veel geld! De vraag is: wie gaat er in de finale met de mega pot naar huis? Die ene kandidaat of toch the crowd? Winston Gerschtanowitz staat als presentator en spelleider in de arena en wordt bijgestaan door Nicolette van Dam.


De spelregels
'Beat The Crowd' bestaat uit een voorronde en een finale. In de voorronde proberen de kandidaat en the crowd zoveel mogelijk geld in hun eigen pot te krijgen. Hiervoor moeten ze tien inschattingsvragen beantwoorden die overal over kunnen gaan. Van hoeveel minuten zit een Nederlander gemiddeld per week op internet? tot Hoeveel verdient voetballer Ronaldo eigenlijk per dag? The crowd heeft tien seconden de tijd om het antwoord in te voeren. Het gemiddelde van alle antwoorden van het 200-koppige publiek op de vraag telt. Daarna is het de beurt aan de kandidaat om zijn of haar inschatting te geven. Heeft de eenzame speler werkelijk geen idee dan kan hij of zij om een extra aanwijzing vragen. Tijdens de voorronde mag dit maximaal drie keer.

In 'Beat The Crowd' vragen Winston en Nicolette zich elke aflevering opnieuw af: weten 200 mensen samen meer dan één persoon? Of lukt het de kandidaat tóch om in zijn eentje betere inschattingen te maken dan the crowd?

Hoe dichter een inschatting bij het juiste antwoord ligt des te meer punten. Is exact het juiste antwoord gegeven, zijn er vijftig punten verdiend. Wijkt het antwoord vijftig procent of meer af van het juiste antwoord, worden er geen punten uitgedeeld. Na de tien vragen worden voor zowel de kandidaat als the crowd de punten omgezet in geld. Met een speciale voor het programma ontwikkelde app kunnen de kijkers thuis ook meespelen en hun score vergelijken met de mensen in de studio.

De finale
In de finaleronde krijgt the crowd drie inschattingsvragen, waarna de kandidaat steeds moet bepalen of het juiste antwoord hoger of lager ligt dan het antwoord van the crowd. Na maximaal drie vragen is er dus onherroepelijk een winnaar. Wie maakt de beste inschattingen en verzilvert zijn pot? Het publiek, dat het geld onderling mag verdelen of de kandidaat die het hele spel in zijn eentje heeft moeten strijden?

Durf jij het als kandidaat op te nemen tegen the crowd? Of wil je onderdeel zijn van the crowd? Geef je dan nu op voor ‘Beat The Crowd’.

Het nieuwe spelprogramma wordt geproduceerd door Talpa in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij en is vanaf 2014 bij RTL 4 te zien.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers