Marcelo Ballardin en Pajtim Bajrami strijden om perfecte zeevruchtenpralines in 'Snackmasters'

zondag 29 augustus 2021
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om in drie dagen tijd een perfecte kopie te maken van een bekende snack? En wat als die topchef daarbij zťlf gejureerd wordt door een driekoppige jury van fabrieksmedewerkers?

De acht chefs die dit seizoen de uitdaging aangaan in 'Snackmasters' zijn Marcelo Ballardin, Pajtim Bajrami, Loïc Van Impe, Roger van Damme, Sofie Dumont, Seppe Nobels, Dominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir.


In de eerste aflevering van maandag 30 augustus neemt gevestigde waarde Marcelo Ballardin het op tegen ambitieus keukengeweld Pajtim Bajrami.

Het Braziliaans-Italiaanse natuurtalent en de jonge leeuw met Kosovaarse roots gaan de uitdaging aan om in drie dagen tijd een perfecte replica te maken van de drie verschillende zeevruchten van Guylian. Dat wordt dus werken met chocolade en dat is duidelijk niet naar de zin van Marcelo: 'Een zeepaardje met witte en melkchocolade en hazelnootpraliné binnenin, een schelpje en weet ik veel, een kleine hondenstront of zo? Kunnen wij van opdracht veranderen?'


Wanneer de chefs ontdekken dat ze tegen elkaar staan, herkent Marcelo zijn tegenstander Pajtim niet: 'Ik ben blij dat het iemand is die ik niet ken. Dan voel ik mij niet zo schuldig als ik je naar huis stuur.' Maar dan vertelt Pajtim hem om te plagen dat zijn sous-chef bij Callebaut én 2 jaar bij Dominique Persoone heeft gewerkt. 'Dus voor ons gaat het niet zo moeilijk zijn, eerlijk gezegd, twee vingers in de neus', klinkt het strijdvaardig bij Pajtim en  Marcelo trapt er met beide voeten in.

Onder het toeziend oog van Koen Wauters worstelen de chefs met de vulling, de smaak en de vorm. Ondertussen trekt Ruth Beeckmans in de fabriek op onderzoek uit om te ontdekken hoe deze klassieker écht gemaakt wordt. Een jury van fabrieksmedewerkers beslist welke chef de beste replica van de Guylian zeevruchten heeft gemaakt en naar de halve finale gaat.

Marcelo Ballardin is een natuurtalent met Braziliaans-Italiaanse roots. Hij ging aan de slag bij Hertog Jan in Brugge en vervolgens bij Pure C van Sergio Herman in Cadzand. In 2014 opende Marcelo zijn eigen restaurant OAK in Gent. Drie jaar later kreeg hij zijn eerste Michelinster en scoorde hij 16/20 in de gids van Gault&Millau. In september 2018 opende hij een tweede restaurant Door 73 op een boogscheut van OAK. Vorig jaar was Marcelo samen met Sergio Herman jurylid in het VTM-programma 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'.

Pajtim Bajrami is een jonge leeuw met Kosovaarse roots. Hij behaalde bij restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden een indrukwekkende 16/20 bij Gault&Millau maar sloeg recentelijk zijn vleugels uit en is nu chef van het gastronomisch restaurant Château de Mirwart in Saint-Hubert, samen met zijn sous-chef Willem Sels. Vlaanderen leerde hem als temperamentvolle chef kennen in de docureeks 'Ja, Chef!'.

'Snackmasters at Home'
Meteen na de aflevering maakt Loïc Van Impe thuis-versies van de snacks in de VTM GO Exclusive 'Snackmasters at Home'. Het worden leuke, korte recepten die voor iedereen haalbaar zijn. De afleveringen van 'Snackmasters at Home' zijn meteen na elke aflevering van 'Snackmasters' te bekijken op VTM GO.

'Snackmasters', vanaf maandag 30 augustus om 20.35 uur bij VTM. De afleveringen van 'Snackmasters' zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers