Frances Lefebure en Ruth Beeckmans gaan voor niets minder dan onbeperkte liefde in 'Cupido Ofzo'

dinsdag 2 november 2021

Met maar liefst vijf succesvolle koppels van de acht loste cupido letterlijk een schot in de roos in het eerste seizoen van 'Cupido Ofzo'. Het datingbureau opent vanaf woensdag 17 november opnieuw de deuren, met heel wat nieuwigheden.

Frances Lefebure en Ruth Beeckmans zijn de toegewijde koppelaars van dienst en helpen diegenen voor wie het extra moeilijk is om de juiste partner te vinden: jonge mensen met een beperking of een stoornis. De singles worden vanaf de eerste date gevolgd in hun zoektocht naar de liefde. Als die goed loopt, toont 'Cupido Ofzo' dit seizoen ook het verdere verloop van hun avontuur. De kijker volgt mee hoe ze niet alleen elkaar, maar ook elkaars leefwereld en vrienden en familieleden beter leren kennen. Ruth en Frances gaan bovendien nog een stapje verder, want voor wie de eerste date geen succes is organiseren ze een nieuwe date.


Frances en Ruth verwelkomen dit seizoen zes unieke, enthousiaste en innemende singles in hun datingbureau die op zoek zijn naar een fijne partner. De singles en hun dates hebben elk een verstandelijke beperking, een autismespectrumstoornis of een fysieke beperking. Daardoor is het voor hen erg moeilijk om de liefde te vinden. Ruth en Frances stippelen voor hen een leuk afspraakje op maat uit en begeleiden hen bij hun eerste stappen in het daten.

Ruth Beeckmans: 'Vorig seizoen schoot cupido meermaals raak en dat was zo schoon en hartverwarmend om te zien! Je bouwt echt een band op met de kandidaten en leeft erg mee met hen. Ik vind het dan ook geweldig dat ik ook dit seizoen weer een aantal kandidaten kan helpen met de zoektocht naar een prins of prinses op het witte paard.'

Frances Lefebure: 'Zoals iedereen weet ben ik de grootste supporter van de liefde. Voor iedereen. Ik ben dus ontzettend gelukkig dat ik mij mee met Ruth kan inzetten voor de toekomst van enkele mensen die hun geluk zoeken in ons datingbureau. Ik zal er alles aan doen om dat tot een mooi einde te brengen.'

Op deze dates richt Cupido zijn pijlen in aflevering 1

Dries & Sascha

Dries (22 jaar, Zottegem) - Autisme Spectrum Stoornis

'Moest ik een vriendin hebben, ik zou haar behandelen als mijn prinses.'

Dries is een vrolijke jongeman en woont afwisselend bij zijn mama en papa in Zottegem. Na zijn schoolcarrière neemt hij nu een sabbatjaar om uit te zoeken wat hij verder wil doen. Zijn allergrootste passie: superhelden. Hij verslindt niet alleen superheldenstrips en -films, hij schrijft ook zijn eigen superheldenverhalen.

Ondanks zijn autisme leert Dries makkelijk nieuwe mensen kennen. Hij is al vaak verliefd geweest, maar belandt meestal in de friendzone. Het is nog maar één keer uitgedraaid op een echte relatie. Zijn autisme maakt het soms moeilijk om op de juiste manier contact te maken met een meisje. Hij hoopt dat 'Cupido Ofzo' hem kan helpen om zijn zelfvertrouwen te herwinnen en zo de echte liefde te vinden.

Sascha (22 jaar, Kampenhout) - Autisme Spectrum Stoornis

'Ik wil m’n volle potentieel kunnen tonen en dat kan, denk ik, met een lief.'

Sascha heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Omwille van haar autisme is haar middelbare schoolcarrière niet van een leien dakje gelopen. Uiteindelijk is ze gestopt met school en probeert ze sinds twee jaar haar leven weer op de rails te krijgen. Ze werkt één dag per week in een woonzorgcentrum, is gek van dieren en kan al haar creativiteit kwijt in tekenen.

Sascha leert nog elke dag bij over zichzelf en wil graag haar volle potentieel tonen aan de wereld. Een lief zou volgens haar perfect in dat plaatje passen. Veel prikkels zijn altijd moeilijk geweest voor Sascha en dat maakt dat ze niet makkelijk nieuwe mensen ontmoet.

Ze zoekt een rustige partner die haar tijd geeft en haar wereld kan helpen verruimen. Misschien kunnen Ruth en Frances haar dat duwtje in de rug geven.

Stef & Tine

Stef (29 jaar, Geel) - fysieke beperking, spastische diplegie

'What you see is not what you get....ik ben zoveel meer dan iemand met een beperking.'

Stef woont samen met zijn kat Modest en hond Luna. Het grootste deel van zijn tijd is hij aan het werk als zelfstandig IT-consultant maar zijn grote passie is radiomaken. Zo presenteert hij elke zaterdag zijn eigen programma bij Radio Mol. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft Stef een fysieke beperking: spastische diplegie. Hierdoor heeft hij het moeilijk om te stappen en met zijn fijne motoriek. Dit houdt hem echter niet tegen om jaarlijks te gaan skiën of een avontuurlijk reis te maken. Hij is een echte doorzetter en plantrekker.

Stef heeft al één lange relatie gehad. Hij is op zoek naar iemand die hem kan aanvullen, iemand die net als hij positief in het leven staat. Een partner die ook een beperking heeft zou de relatie voor hem in evenwicht brengen. Voor zijn zoektocht wil hij graag de hulp van Frances en Ruth inschakelen.

Tine (24 jaar, Antwerpen) - fysieke beperking, CMT

'Een partner die begrijpt wat het is om te leven met een beperking zou ik echt heel fijn vinden.'

Tine werkt als technology consultant. Ze speelt trombone, zwemt graag en verslindt boeken. Haar vriendinnen spelen een belangrijke rol in haar leven en ze gaan dan ook vaak op stap. Tine is geboren met een erfelijke ziekte, een eiwitafwijking, waardoor haar zenuwen niet zo goed werken. Dit vertaalt zich in handen en benen die soms moeilijk te besturen zijn. Wandelen en fietsen lukken wel, voor langere afstanden heeft ze een rolstoel nodig.

Tine is de enige in haar vriendengroep die een beperking heeft en hoe hard zij haar ook proberen te begrijpen, ze kunnen niet weten wat ze meemaakt. Daarom zou ze het niet erg vinden als ze een partner zou hebben die net als zij een fysieke beperking heeft. Ze is op zoek naar een lief en communicatief persoon. Voor haar zoektocht rekent ze op de hulp van 'Cupido Ofzo'.

Klaas & Ellen

Klaas (21 jaar, Zichem) - Autisme Spectrum Stoornis

'Toen ik nog op school zat, ging dat precies allemaal makkelijk… een liefje vinden. Nu weet ik niet meer goed hoe ik daaraan moet beginnen.'

Klaas woont begeleid zelfstandig in een studio. Twee dagen per week werkt hij in een crèche en de rest brengt hij door in een dagcentrum. Klaas is opgegroeid in een groot gezin. Met 2 broers en een zus, katten, cavia’s en varkens in huis, is het altijd een gezellige drukte ten huize Pauwels. Nu hij alleen woont, mist hij wel iemand om zijn hart bij uit te storten en om zijn volwassen, zelfstandig leventje mee vorm te geven.

Op school had Klaas regelmatig een liefje. Toen ontmoette hij regelmatig nieuwe meisjes en ging hij het met briefjes ‘aanvragen’. Nu heeft hij geen idee meer hoe hij dat zou moeten aanpakken. Klaas hoopt dat Ruth en Frances iemand kunnen vinden die ook gek is van kindjes, die houdt van familiemomenten en avontuur.

Ellen (25 jaar, Ekeren) - Autisme Spectrum Stoornis + verstandelijke beperking

'Ik ben van het romantische type: kaarslicht, rozenblaadjes,... alles erop en eraan.'

Ellen woont nog thuis bij haar ouders en haar jongere zus en broer. Elke week is bij haar goed gevuld: werken in een kleuterschool, werken in een crèche en activiteiten in haar dagcentrum.

Ellen is een goedlachse, zelfstandige, zorgzame jonge vrouw die héél graag een vriend wil. Ze heeft in het verleden al liefjes gehad maar de perfecte jongen voor haar is daar nog niet uitgekomen. Als Ruth en Frances voor haar die romantische prins op het witte paard zouden vinden, zou voor haar het plaatje compleet zijn.

'Cupido Ofzo',  vanaf woensdag 17 november om 21.45 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers