'De Columbus' krijgt nieuwe plaats in het schema van Eén

woensdag 18 augustus 2021

Dit najaar programmeert Eén het vierde en laatste seizoen van het populaire programma 'De Columbus' met Wim Lybaert. En de zender bleek niet blind voor het miljoen kijkers dat de voorbije jaargangen wekelijks afstemde. Lybaert en zijn bus krijgen een nieuwe plaats in het Eén-schema.

'De Columbus' rijdt dit najaar voor de allerlaatste keer uit op Eén. En dat doet bestuurder Wim Lybaert in stijl. Voor het eerst in de geschiedenis van zijn populaire programma worden de uitzendingen geprogrammeerd op zondag, vlak voor de film- of fictiereeks. 'De Columbus' trok gemiddeld een miljoen kijkers bij de vorige seizoenen, dat kan er dus alleen maar beter op worden. Want zondag is dé topavond bij uitstek voor de openbare omroep.


Lees ook: Deze gasten rijden dit najaar mee met 'De Columbus'

Wim Lybaert kreeg best wel wat zenuwen toen hij hoorde dat 'De Columbus' een plekje op zondag kreeg. Dat vertelt hij in 'Het Laatste Nieuws'. 'Maar intussen heb ik er vrede mee. Ik ben altijd een trouwe soldaat geweest van de VRT en ik beschouw het als een hele eer dat hun geloof in mij zo groot is', aldus Lybaert.

Het vierde seizoen van 'De Columbus' is meteen ook het laatste. 'Het is tijd voor iets nieuws', maar over wat dat wordt, is concreet nog niets bekend. 'Misschien een nieuw moestuinprogramma?', dagdroomt Lybaert nog in Het Laatste Nieuws.

Bron: Het Laatste Nieuws

Meer weten over het najaar van Eén? Lees het hier!


Lees ook:
Het najaar van Eén: sterke verhalen voor iedereen
Deze gasten rijden dit najaar mee met 'De Columbus'

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers