Eric Goens in het spoor van Dimitri Vegas & Like Mike op Play5

zaterdag 14 augustus 2021

Fans van 'Het Huis', 'Niveau 4' en het legendarische muziekfestival Tomorrowland houden 27 augustus best vrij in hun agenda: die avond zal de docureeks 'Dimitri Vegas & Like Mike', na de première bij Streamz ook te zien zijn bij Play5. Liefhebbers van 'de beste DJ's ter wereld' kunnen hun hartje ophalen aan 8 afleveringen over de twee bekende broers.

Dimitri en Michael Thivaios begonnen op hun veertiende samen te experimenteren met DJ-sets in hun hometown Willebroek. In 2007 brachten ze samen hun eerste nummer uit en in 2009 draaiden ze voor het eerst op Tomorrowland. Het duo legde samen een lange weg af, maar plukken nu (internationaal) de vruchten van hun succes. Eric Goens begon zijn documentaire-reis op het Amsterdam Dance Event in 2019 - waar in oktober jaarlijks de prijzen voor de beste DJ’s worden uitgereikt en volgde het duo een jaar lang wereldwijd, van Azië, over Amerika tot het Midden-Oosten.


Dimitri Vegas & Like Mike: 'Het is een mooie terugblik op een periode die precies mijlenver ligt van de wereld vandaag. De reeks katapulteert je terug naar de laatste geweldige momenten in clubs op festivals voor de hele wereld stilgevallen is. We hebben naast familie en vrienden nog nooit iemand laten mee touren dus Eric en zijn team hebben nadien wat moeten bijslapen denken we.'

Nationale en internationale DJ-sets, intercontinentale tours en decadente muziekfestivals: Dimitri Vegas en Like Mike leven in een droom. Maar hoe ziet zo’n doordeweekse dag in het leven van Dimi en Mike eruit? Eric Goens toont niet alleen de gloriemomenten van het duo, maar ook de zware beproevingen, de impact die een carrière als DJ op lichaam en geest heeft en natuurlijk ook de impact van het uitgaansleven.

Eric Goens: 'Eigenlijk is 'Dimitri Vegas & Like Mike' één langgerekt feest. Bovendien kom je op plaatsen terecht waar je anders nooit komt. Dat gaat dan niet enkel over backstage: we zaten ook aan dezelfde tafel en in hetzelfde vliegtuig als Dimitri en Mike. Je wordt als fan heel erg part of the experience. Als niet-kenner leer je twee gasten kennen waar ik redelijk hard van overtuigd ben dat na aflevering twee je mond openvalt van bewondering.'

Eric Goens staat bekend om zijn no-nonsense en open manier van documentaire maken - iets dat hij al eerder demonstreerde in 'Het Huis', waarin hij zeer oprechte gesprekken had met bekende Vlamingen. In 'Dimitri Vegas & Like Mike' leidt diezelfde aanpak tot openhartige gesprekken met de twee broers.

Bekijk hieronder alvast een preview:


'Dimitri Vegas & Like Mike', vanaf vrijdag 27 augustus 2021 nieuw bij Play5

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers