Vinden Joris Hessels en Dominique Van Malder de ideale hondenmatch?

dinsdag 31 augustus 2021

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt. Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers.

Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo'n 4000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. De asielen zitten dan ook overvol en het aantal asielhonden blijft toenemen. Ook corona lijkt voor een pijnlijke stijging te hebben gezorgd.


In het nieuwe televisieprogramma 'Viervoeters' gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels vanaf morgen - woensdag 1 september - proberen om dat probleem voor een groot deel op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen.

Samen zorgen ze voor de nodige fun en leven ze mee met de baasjes en hun (toekomstige) hondje in de zoektocht naar de ideale match. En ook de baasjes krijgen alle hulp bij het kiezen van hun trouwe viervoeter. Dominique en Joris worden immers bijgestaan door een team van experten: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout), Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Dat doen ze met als ultieme doel om iedere hond een liefdevolle thuis te geven.

Aflevering 1
Iedere aflevering gaan Joris en Dominique samen met de experten voor drie gezinnen op zoek naar een goede hondenmatch. Romy en Ben gaan voor het eerst samenwonen en zoeken een hond om dit prille geluk nog groter te maken. Marie-Paule verlangt naar een grote hond als gezelschap in haar lingeriewinkel. Maar zal de border collie Mega niet te hevig zijn bij haar klanten? Tiener Kato heeft na lang zeuren eindelijk mama en papa kunnen overtuigen om een hond in huis te halen. Maar zal die eerste ontmoeting ook leiden tot een adoptie?

'Viervoeters', vanaf woensdag 1 september wekelijks om 20.35 uur op Play4.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers