Zowel VRT als MEDIALAAN open voor gesprek over uitzendrechten samenvattingen

vrijdag 13 juni 2014

Vrijdag kende de Pro League, de vereniging van Belgische professionele voetbalclubs, de uitzendrechten voor de wedstrijden van de periode 2014 tot 2017 toe aan Belgacom én Telenet. Over de samenvattingen viel nog geen beslissing.

Zowel VRT als MEDIALAAN (VTM en 2BE) staan open voor een dialoog met de Pro League. Dat lieten ze vrijdagmiddag weten in respectieve persberichten.


VRT verwacht verdere gesprekken met Pro League
De VRT stelt vast dat de 'open net-rechten' voor het Belgisch voetbal in Vlaanderen niet werden toegekend. De openbare omroep verwacht dat hierover de eerstkomende tijd verdere gesprekken zullen plaatsvinden.

De VRT is gebonden aan een vertrouwelijkheidsclausule in de Pro League-tender. Meer informatie is in dit stadium dan ook niet beschikbaar.

MEDIALAAN staat open voor gesprekken met Pro League over 'open net rechten'
Vandaag –vrijdag 13 juni- maakte de Jupiler Pro League bekend dat de 'open net rechten' voor het Nederlandstalige landsgedeelte voorlopig niet werden toegekend en dat de Pro League alles zou doen om de zenders hiervoor warm te maken.

MEDIALAAN laat in deze context weten uit te kijken naar elk gesprek met de Pro League over de 'open net rechten' en verwacht dat die gesprekken snel zullen plaatsvinden. MEDIALAAN is evenwel gebonden aan de voorwaarden van de tender over vertrouwelijkheid en kan voorlopig dan ook geen verder commentaar kwijt.

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers