Nieuw KRO-NCRV programma met Jan Kooijman over seks en intimiteit: 'Wie Doet Het?'

dinsdag 19 februari 2019

KRO-NCRV presenteert het nieuwe programma 'Wie Doet Het?'. In dit programma vertellen BN'ers aan twee deelnemende teams hoe seks & daten er bij hen aan toe is gegaan, toen zij in hun eerste ontluikende seksuele fase zaten.

Welk verhaal bij welke BN’er hoort, moeten de teams raden. 'Wie Doet Het?' wordt gepresenteerd door Jan Kooijman en is vanaf half april te zien op NPO 3.


In een wereld waarin iedereen een muisklik verwijderd is van porno, zou je verwachten dat jongeren vroeger dan ooit met seks beginnen. Maar dat is niet het geval. Opgroeien in een online cultuur vol hyperseksualiteit zorgt er vooral voor dat jongeren voorzichtig zijn voor offline intimiteit en juist steeds later met seks beginnen.

Jan Kooijman: 'Ik kijk enorm uit naar 'Wie Doet Het?'. Dat de BN’ers zo open durven te zijn over hun eerste stappen op het gebied van seks en daten waardeer ik zeer. Ik hoop dat het de deelnemers, die zich kwetsbaar opstellen, zal uitnodigen om ook op een open manier met mij het gesprek aan te gaan over hun eigen ervaringen.'

Kennis over seksualiteit daalt
Volgens Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, voelen jongeren veel druk om niet af te gaan. Social media versterken het beeld dat je mooi en succesvol moet zijn, en je blunders liggen al snel op straat. Bovendien is de kennis van seksualiteit, voortplanting en soa’s gedaald ten opzichte van 6 jaar geleden. Jongeren geven aan dat ze over sommige onderwerpen les krijgen op school, maar dat ze eigenlijk veel meer behoefte hebben aan informatie over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en hoe om te gaan met seks op social media.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: 'Wij willen met onze programma’s mensen in de samenleving met elkaar verbinden. 'Wie Doet Het?' is bij uitstek een prikkelend programma waarbij KRO-NCRV het gesprek opent met jongeren over seksualiteit en intimiteit.'

Deelnemers gezocht
KRO-NCRV is nog op zoek naar deelnemers. Vind jij het geen probleem om over seks te praten samen met een van je vrienden, broer of zus, en ben je tussen de 19 en 25 jaar? Meld je dan aan voor 'Wie Doet Het?' door te mailen naar wiedoethet@kro-ncrv.nl.

'Wie Doet Het?', vanaf half april bij KRO-NCRV op NPO 3.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers