Xavier Taveirne vertrekt bij 'De Ochtend', focus op 'Het Journaal Laat'

vrijdag 18 juni 2021

Xavier Taveirne kondigde net op Radio 1 aan dat hij afscheid neemt van zijn vaste stek bij 'De Ochtend'. Hij gaat zich bij 'Het Journaal' op 'Laat' concentreren, dat vanaf woensdag 30 augustus weer van start gaat.

In zijn plaats komt Leen De Witte 'De Ochtend' versterken. Na jaren verslaggeving in de Wetstraat en over de Europese Unie zal Leen om de week de luisteraars van Radio 1 door de ochtendactualiteit gidsen, samen met sterkhouder Benedikte Coussement. De andere week zijn Benedikte en Ruth Joos nog altijd een duo.


Leen De Witte: 'De man van wie ik de grote schoenen moet proberen te vullen, zei: "Bereid je voor op de rit van je leven." Daar ben ik volop mee bezig, om er vanaf september te staan, én vroeg op te staan.'

Xavier Taveirne: 'In de ideale wereld was ik 'De Ochtend' en 'Laat' blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu Laat een eigen identiteit heeft gekregen. Dus ja, ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid. (lacht)'

'De Ochtend' blijft ook rekenen op VRT NWS-gezichten als Ivan De Vadder, Michaël Van Droogenbroek, Björn Soenens, Peter Vandenbempt (Sporza) en vele anderen. Van hen krijgen de Radio 1-luisteraars commentaar en analyse bij het nieuws van de dag.

In het weekend blijft Jan Van Delm op post. Michäel Van Droogenbroek gaat na de zomervakantie opnieuw ontbijten met een politicus op zaterdag.

In 'De Wereld Vandaag' blijven Ruth Roets en Gert Geens de luisteraars duiding geven bij de brede actualiteit van de dag.


Lees ook:
Vanaf maandag zie je vernieuwd 'Journaal Laat' op Eén

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers