Nieuwe reeks '#Ophef' met nieuwe presentator

vrijdag 3 mei 2024
Foto: © NTR 2024

De online 'Nieuwsuur'-serie '#Ophef' (NOS/NTR) komt vanaf vrijdag met nieuwe afleveringen op NPO Start. Dan is ook voor het eerst de nieuwe presentator te zien: Roel van Niekerk neemt het stokje over van Rudy Bouma, die NOS-correspondent in de VS is geworden.

Aflevering 1
Met de Europese verkiezingen in aantocht, is de vraag niet of maar in welke mate AI een rol gaat spelen bij de campagnes. Deepfakes en nepnieuws, we krijgen er zeker mee te maken. '#Ophef' over de vraag of de grote techbedrijven wel klaar zijn voor de combinatie van AI en verkiezingen.


Aflevering 2
Wie of wat bepaalt wat jij te zien krijgt op social media? En waarom? '#Ophef' onderzoekt hoe social media ingrijpen in onze tijdlijn, en dan vooral bij controversiële onderwerpen zoals de oorlog tussen Israël en Hamas. '#Ophef' over de black boxes van algoritmes op Instagram en TikTok.

Deze twee afleveringen van '#Ophef' zijn vanaf vrijdag 3 mei op NPO Start te ien. Later volgen meer afleveringen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Oh, Wat Een Jaar!' (RTL 4)

Teamcaptains Gerard Joling en Ruben Nicolai blikken onder leiding van Chantal Janzen en met gasten Frank Dane en Loes Haverkort terug op het jaar 2003. Wat gebeurde er? Waar keken we naar? Wat waren de hits? Beleef het opnieuw in o.a. De Scène, De Rommelzolder en De Medley.

'Oh, Wat Een Jaar!', om 20.00 uur bij RTL 4.

Dossiers