Man die VTM NIEUWS-journaliste kuste opgepakt

zondag 15 maart 2020

De man die zaterdagavond tijdens het VTM NIEUWS ongevraagd journaliste Evelyne Boone kuste, is opgepakt. Dat meldt de Antwerpse politie op zijn website. VTM en de journaliste hebben klacht ingediend tegen de man.

De mobiele eenheid van de Antwerpse politie herkende de man van een eerdere politie-interventie. De man bleek kort na het incident bestuurlijk aangehouden in het kader van illegaliteit toen hij in dronken toestand lag te slapen op de Grote Markt. Er werd een proces verbaal opgemaakt voor aanranding van de eerbaarheid en de man werd verhoord. Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen voor opvolging, de man zelf werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.

VTM NIEUWS-hoofdredacteur Nicholas Lataire reageerde gisterenavond fel na het incident tijdens de live-interventie tijdens het nieuws van 19.00 uur: 'We nemen zelf heel strenge maatregelen om onze journalisten op een veilige manier hun werk te laten doen. Verslaggeving rond corona is nu namelijk cruciaal. We roepen alle mensen op om journalisten hun werk te laten doen en een veilige afstand te houden. Het spreekt voor zich dat we een klacht neerleggen tegen de man in kwestie, niet alleen omwille van coronarisico maar ook omwille van grensoverschrijdend gedrag.'



Lees ook:
VTM NIEUWS dient klacht in tegen voorbijganger die journaliste kust
Gezichten VRT, VTM en SBS geven samen preventietips tegen coronavirus

DOSSIER: Coronacrisis op Vlaamse radio & tv

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers